dimecres, 9 de març del 2016

Més efecte bomerang que ballesta

L'alcalde Ballesta anunciant que fa un pas al costat i plega. Foto: EFE
Albert Ballesta va entrar amb calçador a l'Ajuntament de Girona, catapultat fins a l'alcaldia pel president Puigdemont, qui va ser ungit president per Artur Mas quan aquest va fer un pas al costat; ara qui ha fet el pas al costat és l'alcalde Ballesta, tancant així, no el cercle virtuós ni la quadratura del cercle sinó la crisi de govern del govern municipal de Girona.

És possible que la política no hagi estat justa amb Ballesta i sembla evident que no ha estat al lloc adequat al moment adequat; també és possible que hagi patit un excés d'infortuni amb la relliscada del jurament, que li hagin repicat quelcom més que les campanes de la Catedral i que l'assumpte del cartipàs i el sou l'hagin condemnat.

Tot això és possible i sembla evident, però personalment penso que sobre ell pesava massa la forma com va ser escollit: a dit de manera unilateral pel president Puigdemont, essent més una aposta personal del president que ja no era alcalde, que no de l'equip de govern i grup municipal que deixava a la Plaça del Vi. Que passés per sobre tants candidats de la llista de CiU va sorprendre els votants, però indignar molts dels directament afectats.

Albert Ballesta plega i surt escaldat de l'Ajuntament, especialment dolgut amb ERC; només el temps i les ganes d'explicar-ho d'uns i altres ens permetran saber què ha passat aquesta darrers dies i setmanes entre Ballesta i ERC, i és clar, també com s'han viscut aquests escassos dos mesos dins el grup municipal de CDC... Al final la seva elecció a dit més que l'efecte ballesta, projectant-lo a l'alcaldia, ha tingut l'efecte bomerang i com el bomerang tot se li ha girat en contra.

Amb la renúncia de l'alcalde Ballesta sembla que Girona recuperarà la normalitat d'un mandat gens normal:

- Normalitat perquè al final passarà el que semblava més lògic que passés quan Puigdemont va plegar d'alcalde per ser president: que un altre regidor o regidora el rellevés.

- Mandat gens normal perquè en menys d'un any hem vist un acord de CDC i ERC pel cartipàs de Puigdemont, un intent d'acord entre CDC, el PP i Ciutadans pel cartipàs fallit de Ballesta i, finalment, un acord de govern entre CDC i el PSC que s'espera doni estabilitat al govern municipal que ara encapçalarà Marta Madrenas, la nova alcaldessa.

Aquestes setmanes els gironins han patit una mena de vergonya aliena per tot aquest afer municipal; sembla que ahir van començar a recuperar l'autoestima i l'orgull...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada