dissabte, 1 de juliol del 2023

I Kissed a Girl. Minuts Musicals històrics


En una data indeterminada de l'any 2007 la cantant Katy Perry va fer un petó a una noia. Potser va ser només un petó innocent, potser quelcom més, però el cert és que aquest petó va inspirar la cançó "I Kissed a Girl", una de les que la van fer saltar a la fama.

Fama i polèmica, fins i tot controvèrsia, ja que la cançó no només va ser criticada per grups conservadors, també per alguns grups del moviment LGBTIQ+, que veien en la cançó una acció més comercial que reivindicativa.

Deu anys més tard Katy Perry en va parlar, d'aquell petó que, segons va dir, va ser quelcom més: "Com em reconciliaria (amb la meva sexualitat) amb aquela noia (ella mateixa, s'entén) del cor evangèlic criada en camps de conversió? El que tenia clar és que sentia curiositat, i fins i tot llavors, vaig saber que la sexualitat no era ni tan negra ni tan blanca com aquest vestit (el que duia quan va fer aquestes declaracions)".

Més tard es va saber que la noia a qui Katy Perry va besar va ser una Miley Cyrus adolescent, quan encara era una de les cares més famoses de la factoria Disney...

Amb més o menys controvèrsia, amb més o menys credibilitat, la cançó s'ha acabat afegint a la (cada vegada més llarga) llista de cançons per a reivindicar la diversitat sexual i de gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada