dimarts, 8 de setembre del 2020

Messi (de moment) es queda!


Messi se'n va, Houston tenim un problema!; Messi es queda, Houston tenim un problema!

Com si es tractés d'una sèrie, el serial d'aquest final d'estiu de Messi va fer un inesperat (?) gir de guió i finalment Messi, pel motiu que sigui, es queda! I si era un problema que marxés, per la manera com marxava, també és un problema que es quedi, per la manera com es queda...

Curiós que quan podia marxar no va voler fer-ho, i ara que volia, no ha pogut; d'aquí el problema i el problema és, com quasi tots, polièdric: personal, social, econòmic, institucional i esportiu. Aquesta situació de Messi m'ha fet pensar en la dificultat que tenim les persones, tantes vegades, en saber marxar, saber plegar!

Ara el critiquem però, sempre hem sabut plegar bé, nosaltres?

La sortida, com l'arribada i tot el que passa entre els dos moments, també formen part del llegat, de la contribució que hom fa a una organització, empresa, equip, etc., i hi pesa especialment ja que en determina el punt i final. Saber plegar no sempre és fàcil, tant si la decisió la pren un mateix o hi ha qui la pren per nosaltres, i en tots els casos no sempre és possible plegar bé, en positiu, fins i tot celebrant-ho!

M'agrada quan el periodista esportiu Ricard Torquemada parla de la presa de decisions dels futbolistes al camp, i de com aquestes decisions (una passada al peu o a l'espai, una desmarcada, un canvi de ritme...) determinen el joc i el resultat; en la seva precipitada, impulsiva i finalment infructuosa sortida del Barça, Messi possiblement ha errat en la presa de decisions i ara ell, l'equip i el club hauran de gestionar una temporada que Messi ja no volia jugar de blaugrana.

Només resta esperar que la gestió personal, social, econòmica, institucional i esportiva tingui més encerts que errors, i sobretot que, més enllà dels resultats purament esportius, permetin a Messi, si finalment s'escau i és la seva voluntat, marxar millor del Barça, saber plegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada