dissabte, 12 de setembre del 2020

Minuts Musicals instrumentals amb "Jessica"


Quan vaig decidir incloure aquesta cançó ens els Minuts Musicals instrumentals vaig dubtar, per un moment, de deixar-la per l'any vinent, ja que tinc previst que els minuts musicals siguin de cançons, com la d'avui, amb nom propi!

A la llista de cançons amb nom propi de l'any vinent hi haurà, sí o sí, "Layla" d'Eric Clapton, i de fet aquesta mítica cançó té un fil que la vincula amb la d'avui, "Jessica" de The Allman Brothers Band; i si l'obro aquest fil ens condueix irremeiablement a la figura del guitarrista Duane Allman.

Sí, Duane Allman és un dels dos germans que, juntament amb altres músics, va fundar The Allman Brothers Band a finals dels anys seixanta, esdevenint un dels grups de referència de l'anomenat rock sureny.

Duane Allman, un guitarrista prodigiós, va morir prematurament als vint-i-quatre anys per un accident de moto a finals de 1971, a cavall de la seva Harley Davidson, però abans de morir a banda de fundar The Allman Brothers Band també va formar part d'una altre mític grup, la super banda Derek and the Dominos, liderada per Eric Clapton.

Derek and the Dominos només van publicar un disc d'estudi, "Layla and Other Assorted Love Songs", i sí, el disc inclou la cançó "Layla", composada per Clapton i per Jim Gordon, i en la que també sonen els acords de la guitarra de Duane Allman.

Si ens quedéssim amb "Layla" hauríem de parlar inevitablement d'un altre gran guitarrista, ja ho sabeu, Geroge Harrison, però ara no estirarem aquest fil, sinó que ens quedarem amb Duane Allman, a qui Lynyrd Skynyrd van homenatjar amb la immensa cançó "Free Bird"...

Tot i morir jove i prematurament Duane Allman està considerat un dels deu millors guitarristes de tots els temps, segons la revista Rolling Stone! I qui també forma part de la llista dels cent millors guitarristes és un altre fundador de The Allman Brothers Band, Dickey Betts.

Dickey Betts, guitarrista, cantant i compositor, té entre els seus èxits la composició de la cançó d'avui, "Jessica", una fantàstica cançó instrumental que segur que us sonarà (si més no el riff de guitarra), encara que no hàgiu escoltat The Allman Brothers Band!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada