dissabte, 5 de setembre del 2020

Minuts Musicals instrumentals amb "The Last Time"


L'any 1965 uns joveníssims The Rolling Stones publiquen "The Last Time", una cançó que, tot i l'èxit del moment, potser no figura entre els grans èxits del grup, però que té el seu espai en la història de la música!

Un any més tard, el 1966, The Andrew Oldham Orchestra en publica una particular versió instrumental al disc "The Rolling Stones Songbook"; Andrew Loog Oldham va ser productor de The Rolling Stones entre el 1963 i 1967 i quan va deixar de produir el grup va vendre els seus drets (de producció) a  Allen Klein, manager dels Rolling fins al 1970...

A finals dels anys noranta Richard Ashcroft, líder del grup The Verve, va sol·licitar una llicència per utilitzar part de les notes de la versió orquestral de "The Last Time" de The Andrew Oldham Orchestra i, havent rebut l'autorització, The Verve va crear, amb lletra de Richard Ashcroft, la mítica "Bitter Sweet Symphony"!

Vist l'èxit de la cançó, un autèntic himne, Allen Klein va iniciar una lluita pels drets i l'autoria de la cançó, arribant al punt d'haver d'incloure a  a Mick Jagger y Keith Richards com a compositors de l'èxit de The Verve, juntament amb Richard Ashcroft... Fa poc més d'un any The Rolling Stones va retornar la totalitat dels drets de "Bitter Sweet Symphony" a Richard Ashcroft...

En fi, de tota aquesta història ens interessa especialment la cançó que hi ha al bell mig de l'original "The Last Time" dels The Rolling Stones, i "Bitter Sweet Symphony" de Richard Ashcroft: la versió instrumental de "The Last Time" de The Andrew Oldham Orchestra!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada