dilluns, 7 de setembre del 2020

No és només pels vuitanta mil euros...


El passat 22 de juliol la Junta de l'AAVV del Pont Major vam fer una reunió amb la regidora de barri per a tractar diferents qüestions, especialment sobre temes de seguretat després que el Centre Cívic hagués patit alguns furts durant el confinament.

En aquestes reunions es sol fer un repàs de diferents qüestions que afecten el barri i en el cas del Pont Major de Girona és habitual fer un comentari, a mode de recordatori, d'una partida de vuitanta mil euros que al pressupost de 2014 es van consignar a un projecte d'unes obres ("Habilitació espai solar accessos Pont del Ter") que finalment no es van fer, per denegació de l'Agència Catalana de l'Aigua, i que aleshores el govern municipal es va comprometre, davant els veïns i veïnes del barri, a destinar aquest import en algun altre projecte, en futurs pressupostos.

Aquesta consignació pressupostària sense executar, doncs, ha anat superant pressupostos municipals sense destí, ni sense gastar, i d'aquí la necessitat d'anar fent el recordatori reunió rere reunió, com una gota malaia...

En aquesta darrera reunió la sorpresa va ser que la regidora de barri ens va informar que precisament aquella partida ara l'Ajuntament l'havia estirat per a cobrir les despeses derivades per la pandèmia del coronavirus, i que per tant ja no hi podíem comptar!

Des de l'AAVV del Pont Major vam entendre la necessitat d'estirar d'aquells diners, alhora que vam seguir reclamant el compromís i la partida dels vuitanta mil euros, venint a dir que una cosa no havia de treure l'altra! Contrariada per la nostra resposta la regidora ens va advertir que si fèiem públic el nostre malestar quedaríem malament (se suposa que davant l'opinió pública), tenint present el destí final de la partida...

És evident que jo, simple vocal de l'AAVV del Pont Major, no parlo ara i aquí en nom de l'entitat, sinó només en el meu propi, i fet l'aclariment penso que és tan pertinent que l'Ajuntament hagués utilitzat aquesta partida per afrontar les despeses sobrevingudes per la pandèmia (fins i tot tenint present que tampoc s'han invertit per a establir mesures anti-Covid-19 al barri...), com també és pertinent que els veïns i veïnes seguim reclamant el compromís de destinar els vuitanta mil euros al barri, tal i com estava previst des de fa sis anys.

No sé si la regidora de barri, amb el seu advertiment (quedareu malament davant l'opinió pública si us queixeu ara i seguir reclamant els diners pel barri) volia dissuadir-nos i, alhora, fer-nos oblidar per sempre del compromís i, per tant, de la reclamació.

Personalment vaig agrair la informació de la regidora (hem utilitzat la partida); em va sorprendre més (per dir-ho d'alguna manera) la seva voluntat d'alliçonar-nos i fer-nos callar, en la queixa i la reclamació...

Setmanes després la premsa local es va fer ressò de la nostra queixa, i dies després un dels grups de l'oposició, el PSC de Girona, va informar que la partida en qüestió ("Habilitació espai solar accessos Pont del Ter") ja no formava part del pressupost de 2019, pel que abans de 2019 part dels vuitanta mil euros ja s'haurien utilitzat per alguna altra finalitat, concretament setanta-cinc mil euros, ja que en la citada partida només comptava amb cinc mil euros!

És a dir, que podria ser que, sinó tots sí una bona part, els vuitanta mil euros ja haguessin volat del pressupost abans del 2019, i no aquest 2020 per la pandèmia, fet que suposaria que la informació de la regidora de barri seria, aleshores, excuses de mal pagador!

Des de l'AAVV del Pont Major demanarem explicacions a la regidora de barri, és clar que la ara haurà de donar-nos explicacions en serà una altra, fruit del nou pacte de govern municipal de Girona, pel que ens temem que la nova regidora de barri se'n voldrà rentar les mans, de tot aquest assumpte... Preveient aquest panorama, potser el millor seria demanar les explicacions també a l'alcaldessa, i naturalment fer-li arribar la nostra voluntat de seguir reclamant un compromís que l'Ajuntament no pot defugir!

No és només pels vuitanta mil euros, que us asseguro que, aquests i més, el barri necessita, és també, ara, per una qüestió de respecte...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada