divendres, 4 de setembre del 2020

El refrany de la setmana, sobre el setembre


"Agost i setembre no duren sempre", i és ben cert, el primer ja el tenim finat i el segon serà qüestió de dies o, com tots els mesos, setmanes a tot estirar.

El setembre és un mes de transició, de les vacances escolars al retorn a l'escola, enguany un retorn més agre que mai, de l'estiu i la calor a la tardor i la seva fresqueta, aquella que ens obliga a deixar definitivament la calça curta i a sovintejar la màniga llarga.

Sol ser al setembre quan, alhora de posar-nos de nou uns texans llargs, tenim aquella estranya, i alhora agradable sensació de sentir-nos abrigats, notant com si fos la primera vegada el lleuger estrenyiment dels camals, després de setmanes portant roba d'estiu, que sol anar i caure més folgada...

"Boires de setembre, vent per sempre", i el d'enguany ho és molt, d'emboirat, una boira que no escampa ni sembla que ho farà prest, per vents que vinguin i per més que siguin per sempre!

Ei, però al setembre no tot són males notícies, que "al setembre hi ha llebres per dar i per vendre" o, encara millor, "sol setembrer madura el codonyer", i això només vol dir que més d'hora que tard, tindrem codony, i qui sap si codonyat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada