dijous, 9 de gener del 2020

Si jo vaig al cel...

Imatge de Pexels a Pixabay
L'altre dia van passar pel meu davant una parella d'adolescents que circulaven dalt d'un patinet elèctric; l'escena, fugaç, desprenia tendresa i d'haver estat una pel·lícula, podria haver estat acompanyada d'una alegre cançó a mode de banda sonora...

Se'ls veia compenetrats i hàbils dalt del patinet, i àgils en la seva conducció i els vaig perdre la pista, els vaig perdre de vista, quan van desaparèixer entre una cua de cotxes aturats en un semàfor que amb destresa anaven sortejant.

Reconec que vaig desitjar que no es topessin amb cap policia municipal, que res s'interposés de camí cap al seu destí, que res els aturés, i encara menys una inesperada sanció per, com a mínim, circular en parella dalt d'un patinet elèctric...

Amb això dels patinets, jo ja fa temps que m'he perdut; quan era petit en tenia un, de patinet, tot i que aleshores en dèiem "monopatí". Era verd, verd alvocat, tot i que aleshores no sabia quin verd era doncs no en menjava, ni a casa en compràvem!

Hi jugava al carrer (com a futbol, i fins i tot a tennis!) i sobretot a l'escola, al pati de l'escola. I més que anar-hi dret impulsant-me amb un peu, hi anava assegut i algú m'empenyia per l'esquena per donar-me impuls i, a tota velocitat (aleshores m'ho semblava), fer curses i giragonses per la pista de l'escola!

No recordo què se'n va fer, d'aquell patinet verd, que diria que era de fibra de vidre... Em sembla que, amb tot aquest univers sobre rodes, em vaig perdre quan del "monopatí" se'n va començar a dir "skate", "skateboard" o fins i tot "penny"... Els anglicismes de nou fent la guitza! I naturalment quan vaig evidenciar que en aquests artefactes ningú hi posava el cul...

Anys més tard, ja essent pare i amb les nenes petites, a casa van arribar els patinets amb manillar, però propulsats mecànicament, ja m'enteneu... I ara hi ha els elèctrics, no a casa meva, però sí pel que veig a moltes, uns patinets que han arribat per quedar-se i revolucionar la mobilitat urbana de proximitat!

Patinets elèctrics i altres aparells semblants que tant te'ls pots trobar a la vorera, com al carril bici, com per la calçada, esquivant vianants, bicicletes, cotxes i motos i fins i tot altres patinets, i exigint a les autoritats locals, nacionals i estatals a posar-hi ordre i concert...

Si mai vaig al cel, que no ho tinc gaire clar, segurament no ho faré en patinet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada