dimarts, 28 de gener del 2020

Calidoscopi d’Afectes


Calidoscopi és una paraula eufònica, que sona bé; la seva bellesa, però, no només rau en com sona quan la pronunciem, també ens resulta fascinant pel que els nostres ulls hi veuen quan hi apropem la mirada, i el fem voltar entre els nostres dits.

El seu joc de miralls, formes i colors ens captiva alhora que ens fa reflexionar sobre la percepció de les coses, fins i tot de la realitat. Del calidoscopi el més important, més que els acolorits efectes òptics que ens mostra, és la nostra mirada, i ja sabem que la mirada és el que es situa ulls endins, la nostra interpretació de les coses, fins i tot de la realitat.

El documental que el periodista Gerard Bagué ha rodat en motiu dels 25 anys de Plataforma Educativa, "Calidoscopi d'Afectes", és també un joc de miralls; un joc de miralls de moltes realitats que envolten l'entitat, i a banda de l'entitat, de la vida de les persones que, d'una o altra manera, en formen part.

Gerard Bagué, però, no ens proposa que observem fragments de vidres acolorits entre miralls, sinó fragments de vides i d'afectes de persones que despullen vivències i emocions, relats de vides que formen, totes elles, un calidoscopi sense efectes ni artificis.

"Calidoscipi d'Afectes" no és ben bé un documental sobre els 25 anys de Plataforma Educativa, és quelcom més i si voleu, encara sou a temps a veure'n la projecció que es farà avui a Girona, l'estrena oficial del documental!

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada