dimecres, 29 de gener del 2020

El gener fa pujada

Imagen de Pexels en Pixabay
El gener, com el camí de la cançó d'en Serrat, fa pujada!

El gener és costerut pel repte que suposa arribar-hi al capdamunt, a final de mes, amb el saldo positiu després de l'excessiu dispendi nadalenc; més que en cap altra època de l'any, per Nadal tot és excessiu...

El gener fa pujada i ha estat, literalment costerut per als i les professionals de la Fundació Resilis, que aquest primer mes de l'any han vist trossejar la seva nòmina, pagada fraccionada i amb retard per la reiterada demora de la Generalitat dels pagaments a l'entitat pels serveis que presta.

Els comptes de la Generalitat agonitzen i amb ells ho fan també les cada vegada més endeutades finances de les entitats socials que presten serveis públics. La repercussió és de tal magnitud que per algunes entitats la despesa anual en interessos bancaris és insultant.

El gener fa pujada i amb ell ho fan també els pressupostos (reiteradament prorrogats) de la Generalitat, víctimes col·laterals de la tempesta política d'aquests dies. I si bé ni tan sols un nou pressupost podria resoldre la situació, com a mínim sí que contribuirien a mitigar-la.

El gener fa pujada i és especialment costerut, per segon any després del de fa dos anys, pel president del Parlament, Roger Torrent, que després de no permetre, aleshores, la investidura del president Puigdemont, ara no permet al president Torra, també per indicació i recomanació dels serveis jurídics del Parlament sota la pressió i amenaça de la justícia espanyola, exercir de diputat.

Sembla evident que al president del Parlament els finals de gener no li són propicis, i que sobretot serà recordat, d'infaust record per alguns, digne pels altres, pels seus finals de gener.

El gener fa pujada i veurem si el febrer, enguany de traspàs, fa rodolar nous pressupostos o la legislatura muntanya avall!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada