dijous, 2 de gener del 2020

Els (meravellosos?) anys vint!


Comencen els anys vint, els nostres anys vint (els de la majoria dels avui encara mortals vius!) i si us he de ser sincer em costa molt situar-los, com a concepte, en el nostre present...

I no és que els negui, doncs és evident que ja som al 2020, sinó que per mi els anys vint són, i no sé si sempre seran, precisament els del segle XX! Els anys vint, i els anys trenta, els quaranta... els setanta, els vuitanta i els noranta.

Els anys vint em transporten a l'any que va néixer la meva àvia materna, precisament el 1920, al cinema mut i als que, entre el final de la primera guerra mundial i el crack del 29, del 1929, el cinema i la història van titllar de meravellosos!

No sou pocs els qui, en la celebració d'aquests anys vint que ara tot just comencen, els heu titllat també de meravellosos, fent una divertida picada d'ullet als del segle passat i, entenc, fent extensiu el desig que aquests també ho siguin.

No sé si seran meravellosos; espero que sí, tot i que potser ni els del segle passat van ser tan meravellosos, ni aquests ho seran tan poc com em temo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada