divendres, 10 de gener del 2020

El refrany de la setmana, sobre la gana


Després de la pesada digestió dels àpats nadalencs, el gener sembla voler-nos encomanar les rebaixes que ja es fan quasi tot l'any, aplicades a la teca, que per moments aquests dies té senyals d'esdevenir depurativa i més sana, sempre que mantinguem les restes de torrons, tortells i polvorons fora de la vista, fora de l'abast!

I és que de la mateixa manera que si en una obra de teatre, o una pel·lícula, apareix en escena una pistola, aquesta s'acabarà disparant, les calories que aquests dies han entrat a casa les acabarem ingerint tard o d'hora, d'una o altra manera, sempre que no vulguem contribuir al malbaratament alimentari!

És clar que el problema no és només el què, sinó també el quan, i aquí sempre va bé aplicar, amb la teca, una màxima que precisament no apliquem amb el tec!

I és que si amb el tec la regla és beure sense sed (com aquell grup de música de Sabadell dels anys vuitanta i noranta, "BB sin Sed"), amb la teca aquests dies, i de fet sempre, podem aplicar-nos el refrany que diu "és regla sana, no menjar quan no es té gana".

Tan fàcil de dir, tan difícil de fer pels qui, com jo, som llaminers!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada