dijous, 21 de novembre del 2019

Avui fa 25 anys...

Imagen de DarkWorkX en Pixabay

En la construcció del relat, del relat de la meva vida, el 21 de novembre de 1994 és una data significativament important. Fent un paral·lelisme amb el futbol, seria com el gol de Bakero a Kaiserslautern, o si voleu com el de Iniesta a Stamford Bridge...

Avui fa 25 anys aparentment no va passar res extraordinari, però sense el que va passar aquell dia no s'hauria esdevingut el que setmanes, mesos i anys després va passar, ha passat.

O si més no així és com jo, al llarg d'aquests vint-i-cinc anys, he construït el meu propi relat. Per això és inevitable que em pregunti, avui més que mai: què seria de mi, a nivell professional, sense el que va passar aquell 21 de novembre de 1994? I encara diria més: què seria de mi a nivell personal?

L'especulació és pura ficció, fins i tot un "divertimento", i alimenta la creença, la fantasia i tal vegada la veritat, que la nostra vida és la inevitable suma i successió de fets, de decisions, de situacions algunes vegades volgudes, buscades, d'altres simplement trobades.

D'aquesta manera també podria preguntar-me: la meva vida seria diferent, avui, sense el que va passar aquell 31 de gener de 1981? I sense el 3 de juliol de 1993? O fins i tot: seria diferent si l'any 1974, poc abans de néixer, els meus pares haguessin anat a viure als pisos de la Creu de Palau en comptes d'un pis al barri del Pont Major de Girona?

Entre tantes incerteses afortunadament emergeix una certesa, una evidència salvadora: sense el meu 21 de novembre de 1994, el 28 de desembre d'aquell mateix any igualment hagués nascut Plataforma Educativa, tot i que aleshores jo no n'hauria format part, ni possiblement Plataforma Educativa hauria format part de la meva vida...

El dilluns 21 de novembre de 1994, just avui fa 25 anys, quan faltaven pocs minuts per les vuit del matí vaig entrar per primer cop a la Comunitat Infantil Salt - El Tarlà de Girona, situada al carrer Joan Alsina. Tenia vint anys i aquell va ser el meu primer dia de feina com a becari...

Tot i que aleshores no ho sabia, ni n'era conscient, aquell dia, aquell fet, va impactar enormement en la meva vida professional i personal! O si més no així és com he construït el meu relat, relat de vida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada