dimarts, 12 de febrer del 2019

Vostè jutja


El judici als presos polítics que avui comença, reconeguem-ho, ja fa temps que tots i cadascun de nosaltres l'hem jutjat!

Aquests dies, els qui ja tenim una edat i els que no, farem com els televidents del popular concurs televisiu "Vostè jutja", que va dirigir i presentar el periodista Joaquim Maria Puyal a mitjans dels anys vuitanta del segle passat, posicionant-nos a favor dels advocats de la defensa o de l'acusació, i molts lamentarem, sobretot, que el jutge no sigui el mític Rafeques, que interpretava l'enyorat Carles Canut, i sobretot la seva frase "li garanteixo un judici com cal"!

Com si fos una sèrie de televisió aquestes properes setmanes i mesos qui més qui menys anirem seguint el judici televisat, i no dubtem que seran molts els programes, especialment els magazines de tarda de totes les cadenes, que en faran el debat diari comentant "les millors jugades" com si es tractés del post partit d'un concurs de tele realitat.

Podem intuir el que passarà aquestes properes setmanes i mesos, i per més que tu i jo ja hàgim jutjat el judici, ni tu ni jo ni la nostra intuïció intervindrem en el desenvolupament del judici i, encara menys, en la seva sentència final. Al capdavall el nostre judici és, essencialment, per nosaltres mateixos...

Els auguris no són bons, és cert, i qualsevol sentència, em temo, no farà més que refermar el judici previ que avui (o fa dies) ja hem fet. No són bons temps per confiar, cegament, en la justícia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada