dissabte, 11 de juny del 2016

Minuts Musicals retrobats amb The Lightning Seeds i "Three Lions"


Música i futbol encaixen molt bé més enllà, i fins i tot molt abans, de Shakira i Piqué! Aquests dies es disputa a França l'Eurocopa de Futbol i, com és habitual, la música hi té un lloc reservat, ja sigui per la cançó oficial de la competició o les cançons que cada selecció, cada país, promociona per animar l'equip nacional i la parròquia!

Més enllà del "Waka waka" del Mundial de Futbol de 2010 a les discoteca de mundials, eurocopes i altres competicions futbolístiques també hi ha una fantàstica cançó "Three Lions" del grup de Liverpool The Lightning Seeds, composada conjuntament amb els humoristes anglesos David Baddiel i Frank Skinner en motiu de l'Eurocopa del 1996 que es va disputar precisament a Anglaterra. Els tres lleons fan referència als que apareixen a l'escut de la selecció anglesa.

Aquella Eurocopa la va guanyar Alemanya, que per variar va eliminar Anglaterra a les semifinals als penals, després que Anglaterra eliminés Espanya, també als penals, als quarts de final...

Però aquella Eurocopa de 1996 sobretot ens va deixar aquesta fantàstica cançó, que inclou una frase que ha fet fortuna i en fa encara avui: "Football is coming home".

Doncs això, aquests dies, novament, "Football is coming home"! ... si és que ha marxat mai, és clar...




I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada