dijous, 16 de juny del 2016

A vegades no ens en sortim


A vegades ens en sortim, reitera la cançó, senyal que el més habitual, la resta de vegades, és que no ens en sortim!

No sé si aquest article està amarat de pessimisme o simplement que l'he passat per un bany de realitat, però sí, la majoria de vegades la majoria de mortals no ens en sortim!

Hi ha dies que ve molt de gust llegir articles d'aquells motivadors que et diuen que sí, que voler és poder, que si vols pots, que si els persegueixes hi ha somnis que es fan realitat, però a vegades, reconeixem-m'ho, perseguir un somni és un autèntic malson!

Hi ha dies que vomitaria sobre aquests articles ben intencionats que parlen de superacions personals i/o de superacions de malalties fiant-ho tot, o quasi tot, a la voluntat: voler és poder. I una merda! I és que el problema del "si vols pots" és que si no has aconseguit el que volies és perquè no has volgut prou; és a dir, el problema és teu, el problema ets tu!

Quanta gent vol i no pot: un lloc de treball, un sostre, una família, una curació... A vegades penso que els que diuen "voler és poder" són els mateixos que t'alliçonen quan et diuen que es pot, i a més a més cal, "fer més amb menys"! Hi torno i ja em perdonareu: i una merda!, la mateixa que abans, si voleu!

Potser hauríem de ser un xic més precisos: si vols hi ha més probabilitats que puguis, sobretot si hi poses mitjans (si els tens: materials, humans, econòmics, temps...), però voler-ho molt, per si sol, per molt que ho vulguis, per més que ho visualitzis, per més que tanquis fort els ulls, per molt i per més que hi somiïs, no és garantia de res!

I sí, com reitera la cançó, "a vegades ens en sortim,
a vegades una tonteria de sobte ens indica que ens en sortim, (...)
a vegades una carambola de sobte ens demostra que ens en sortim, (...)
a vegades se'ns baixa la verge i de sobte ens revela que ens en sortim, (...)
i fins i tot a vegades, contra tot pronòstic, una gran bestiesa capgira allò que crèiem lògic, tot fent evident, que per un moment, ens en sortim."

Però ja ho diu la cançó, a vegades ens en sortim, a vegades! I parlant de cançons, també hi ha aquella que diu allò de "You Can't Always Get What You Want"... El que deia, bany de realitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada