dijous, 2 de juny del 2016

L'Eugenial Anna Escapa!

L'Anna el dia de la inauguració de la cafeteria de Can Ninetes, a principis de gener de 2008. Foto: Roger Casero

Si aquests darrers anys us heu deixat caure, ni que sigui per un dia, a l'antiga cafeteria de Can Ninetes, a l'actual de La Marfà, ambdós espais municipals, o a la cafeteria La Xera, també del barri de Santa Eugènia de Girona, i us hi heu trobat a l'Anna Escapa segur que us ha deixat una empremta, per petita que sigui. L'Anna no es limitava a servir i cobrar cafès, el servei incloïa aquells intangibles que ella tan bé sabia oferir: una bona conversa sense jocs d'artificis.

Amb la seva empenta i vitalitat no van ser poques les activitats en les que l'Anna es va implicar des de Can Ninetes i La Marfà, esdevenint un motor més de Santa Eugènia de Ter, quelcom més que només un barri de Girona. A Santa Eugènia hi va trobar vida i feina, i ella va aportar nervi al barri!

L'Anna era la salsa, sí, també aquella que tant li agradava ballar, aquella salsa que harmonitza els plats, que els fa rodons per més formes quadrades que tinguin. Filla d'una família de pastissers l'Anna també es va formar a l'Escola d'Hostaleria de Girona, factoria no només de grans cuiners, també, i sobretot, de grans professionals, de professionals amb ofici com l'Anna.

Ahir El Dimoni de Santa Eugènia de Ter la definia com a Eugenial, una Eugenial més de les moltes, i molts, que té el barri, distinció que l'honora i li reconeix el seu compromís vers el barri i la seva gent.

L'Anna ens deixa massa d'hora, a destemps, encara amb massa cafès per servir; però com ella volia sempre trobarem un motiu per dedicar-li un brindis, quan ens trobem i retrobem amb una copa de cava als dits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada