dijous, 26 de maig del 2016

Pressupost 2016: ninonino, ninoninoni...


Al bàsquet sovintegen les cistelles als darrers segons, fins i tot al darrer segon, que capgiren el resultat d'un partit que abans d'aquests darrers segons semblava sentenciat. Hem vist llançaments triples des del mig del camp o des del camp propi que just abans de la botzina han entrat a la cistella que han permès guanyar un partit, passar o salvar una eliminatòria o fins i tot guanyar un títol!

Fer una cistella al darrer segon, al compte enrere final, provoca una inevitable explosió d'adrenalina i eufòria i crea d'immediat un moment èpic, memorable, per al record!

L'acord per a la investidura del president Puigdemont entre Junts pel Sí i la CUP va ser com una cistella al darrer segon d'una legislatura que semblava finada... En el cas de la frustrada XI legislatura espanyola ningú va llençar a cistella al darrer segon. Quan el partit ja està més que decidit fins i tot els darrers segons no es juguen i els jugadors pleguen veles, es saluden i enfilen els vestidors.

Aquesta setmana el govern de la Generalitat ha presentat el pressupost 2016 al Parlament per al seu debat i aprovació, pressupost que, com aleshores la investidura, necessita el suport, ni que sigui parcial, de la CUP per a ser aprovat. El punt de partida de la CUP és un no rotund, com ho era a la investidura del president Mas, però com aleshores ara ja s'ha iniciat un compte enrere per a la seva aprovació en què com en un llançament al darrer segon, el resultat és incert!

Hi haurà cistella final? Com diu la cançó, "it's the final countdown, ninonino, ninoninoni..." Però el cert és que encara resta molt partit; de fet el partit, aquest partit, tot just acaba de començar i, com al bàsquet, pot passar de tot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada