dilluns, 23 de maig del 2016

L'estrellada de la Copa del Rei

Concepción Dancausa es Delegada del Govern Espanyol a Madrid. Foto: EFE

A Concepción Dancausa li ha sortit el tret per la culata, tot i que potser millor expressar-ho amb una metàfora futbolística: s'ha fet un autogol!

El seu mèrit, però, és doble, doncs no només ha atiat els ànims dels culers independentistes, també ha molestat bona part del seu partit, que encara es pregunten... calia?

L'estelada pot ser moltes coses i fins i tot pot no agradar ni fer cap gràcia, però Dancausa va atribuir-li més virtuts i/o defectes (segons qui i com s'ho miri) dels que realment té. L'estelada representa un anhel d'independència, un desig de decidir per la via democràtica amb el que es pot estar d'acord o no, però Dancausa hi veia, hi veu, la personificació del mal, del mal que amenaça la unitat i grandesa d'Espanya.

La croada del govern del Partit Popular contra l'estelada volia tenir ara una nova batalla, després de la que encara es lliura per la presència d'estelades en equipaments públics, en especial ajuntaments. Podria ser aquesta prohibició la primera per a foragitar les estelades dels camps de futbol espanyols, però la seva presència no només és inofensiva, sinó que és completament legal! Són altres les banderes il·legals, antidemocràtiques, les que lamentablement encara es veuen en alguns estadis, les que Dancausa deu enyorar...

No són poques les veus que aquests dies han demanat, exigit, la dimissió de Concepción Dancausa, petició de manual, però possiblement sigui major pena que la dimissió haver fet i quedat en ridícul i la vergonya aliena de molts dels seus companys de partit, que encara es pregunten... calia?

En la prèvia de la Copa del Rei d'enguany no es parlava ni d'estelades ni de xiulada a l'himne i al rei espanyols; Dancausa ha contribuït com ningú a situar les estelades en portada de tots els informatius i ha provocat que un jutge les legitimi dins els estadis, fins i tot a la cara del propi rei Felip VI!

Parafrasejant Gerard Piqué hom podria dir: "gracias Concepción Dancausa, contigo (re) empezó todo!" Més que l'estrella ella ha estat l'estrellada de la Copa del Rei, que per cert, ja ho havia oblidat... era un partit de futbol, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada