dimarts, 31 de maig del 2016

Simbologia feixista a l'espai públic? No, gràcies!


Al costat del monument franquista commemoratiu de la batalla de l'Ebre jo hi alçaria un altre monument, aquest segon en honor als qui van impulsar la consulta popular al voltant del monument feixista.

El debat sobre la permanència de la simbologia franquista a l'espai públic no és nou, però emergeix de tan en tan amb casos com el d'ara a Tortosa. La reivindicació de Sarrià de Ter per la desaparició dels escuts amb l'àguila imperial que hi ha a banda i banda del Pont de l'Aigua és llarga i constant, però les àguiles, les gallines com en diem per aquí, segueixen allà, sense alçar el vol! Ni tan sols un vol gallinaci per anar a parar, per exemple, al Museu d'Història de Girona! Més que de voluntat popular, aquesta és una qüestió de voluntat política!

El monument tortosí va ser alçat i inaugurat l'any 1966 pel general Franco, cabdill per la gràcia de Déu, i allà es mantindrà ara per la gràcia de la democràcia, per la broma d'una consulta popular. No volíem democràcia?...

Si l'àguila imperial va desaparèixer de la bandera espanyola, com a símbol feixista que és, bé hauria de desaparèixer també dels equipaments i la via pública, com altres símbols feixistes: jou i fletxes, eqüestres del dictador... és extens encara el cens de la simbologia franquista a Catalunya!

Ara que ens agraden tant les consultes i els referèndums, ara que demanem i exigim votar-ho (quasi) tot hauríem de filar prim revisant què votem, no sigui que rere la màscara d'una consulta democràtica no s'hi amagui la covardia per prendre una decisió que en altres països amb passat feixista no admeten discussió:  

Simbologia feixista a l'espai públic? No, gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada