dimecres, 4 de maig del 2016

L'ocupació temporal del Temps de Flors


Pel Temps de Flors no tot són flors i violes, malgrat ho sembli...

Del 7 al 15 de maig Girona s'inundarà de visitants que cercaran en cada flor, en cada pètal, en cada pati i instal·lació floral la confirmació de la bona decisió que han pres: visitar Girona pel Temps de Flors! Només així suportaran les molèsties de l'altre Temps de Flors: les aglomeracions, els nervis, les terrasses i restaurants plens, les inclemències del temps (tan si plou com si fa calor), la fatiga i el cansament dels gironins autòctons!

Durant aquests dies Girona floreix i es posa guapa, com anys enrere es promocionava Barcelona, i és literalment ocupada temporalment mentre uns gironins ho observen amb orgull i d'altres es pregunten, un any més, si no fa massa temps que el Temps de Flors ja no és ni d'ells ni per ells, si és que mai ho ha estat...

Al llarg d'aquests dies es compartiran milers, desenes de milers... un munt d'imatges a les xarxes socials (les mateixes flors, els mateixos angles, les mateixes perspectives) i els restaurants de la ciutat faran l'agost al maig, que al mes d'agost l'agost ja el fan els de la costa...

Temporal també és el contracte que la Rosa, que no es diu Rosa però així li direm pel Temps de Flors, ha signat per treballar aquests dies, un contracte tan efímer com les flors que tanta expectació aixequen i tant interès desperten, que tanta gent fa venir a la ciutat en un creixent peregrinatge; la Rosa pel Temps de Flors treballarà en un restaurant i seran molts els peregrins que tindrà com a clients!

Ni el contracte ni la feina li resoldran la seva situació, prou que ho sap ella, prou que ho sé jo: una flor no fa estiu, ni un contracte resol l'atur i la precarietat laboral!

Però aquest contracte laboral temporal la reactivarà laboralment (que no és poc) i li permetrà treballar a Girona, on ha arribat fa poc de les Terres de l'Ebre per motius personals que ara no venen al cas.

Aquesta feina temporal també li engreixarà un xic més el seu currículum, minimitzant així el període d'inactivitat laboral, ja se sap, aquells forats que, lluny d'apreciar-se com els de l'emmental (estimat Watson), fan que els responsables de recursos humans (quasi) sempre en preguntin el motiu, i que els candidats han de saber respondre amb més seguretat que sinceritat, sense dir cap mentida però tampoc tota la veritat!

Aquests dies la Rosa viurà i veurà per primer cop el Temps de Flors; tan de bo tingui un moment per perdre's pels patis i carrers per contemplar les flors que, com el seu contracte. donen vida efímera a una ciutat que no para de bategar a ritme de festivals, Joc de Flors i Temps de Trons!

I tan de bo després del Temps de Flors pugui seguir treballant, si pot ser amb un contracte més estable que li permeti establir-se a Girona i conèixer la ciutat (real) que s'amaga rere les flors i aquest temps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada