dissabte, 28 de maig del 2016

Minuts Musicals retrobats amb Ten Years After i "I'm Going Home"

 

Repassem alguns dels millors guitarristes de rock dels anys seixanta i setanta del segle passat: Jimi Hendrix, Jimmy Page (Led Zeppelin), Eric Clapton, Carlos Santana, Ritchie Blackmore (Deep Purple), Brian May (Queen), David Gilmour (Pink Floyd), John Mayal... i sí, Alvin Lee!

Alvin Lee no només va ser el guitarrista i ànima dels britànics Ten Years After, també el podem considerar com un dels grans guitarristes de rock i blues.

Entre els anys seixanta i setanta del segle passat Ten Years After van publicar vuit discs en els que, amb la base del blues i del rock, també van flirtejar amb el rock dur i la psicodèlia, que passaven per allà...

La seva cançó més coneguda, també la que més va escalar a les llistes d'èxit, és "I'd Love To Change The World", cançó "protesta" amb aires més acústics i psicodèlics, però en la que naturalment no hi manca la guitarra elèctrica d'Alvin Lee.

Més representativa de Ten Years After és la majestuosa "I'm Going Home", onze minuts d'intensitat i blues que van enlluernar el darrer vespre del Festival de Woodstock.

Alvin Lee va morir a principis març de 2013 a Marbella, on vivia des de feina uns anys; qui sap si aleshores va tornar a casa, entre les estrelles del rock, com algunes que he citat al principi d'aquests minuts musicals, amb les que va compartir música, escenaris i guitarra!





I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada