dimecres, 18 de maig del 2016

Educar la grada


D'uns anys ençà no són pocs els esforços que les federacions esportives fan, a tots els nivells, per eradicar la violència i desvincular-la de l'esport, també la verbal dins i fora del camp, és a dir, al terreny de joc i a la grada.

A totes les categories, des de les de formació fins a les professionals, passant per les amateurs, a les grades dels camps de futbol, també d'altres esports, sovintegen els insults proferits contra els àrbitres, entrenadors o els jugadors de l'equip contrari o fins i tot a vegades els del propi equip.

Hi ha qui minimitza els insults davant la violència física, les agressions, que també n'hi ha, i fins i tot hi ha qui els justifica com a part de no sé quina teràpia: així s'esbraven i no fan mal a ningú!

Doncs sí, els insults ofenen i fan mal, un mal diferent que cop de moneda al cap, de puny o una puntada de peu però sí, els insults fan mal, són violència i s'han d'eradicar.

Aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol ha fet una prova pilot permetent als àrbitres aturar un partit si senten insults a la grada, podent-lo aturar fins a tres vegades, i fins i tot suspendre'l. Durant la prova pilot no són poques les vegades que s'han aturat partits ni pocs els partits que s'han suspès, fet que demostra que sí, tenim un problema!

Escoltava l'altre dia a la ràdio que la Federació Catalana de Futbol farà un canvi en el reglament per aplicar aquesta normativa que aquests mesos ha fet en prova pilot en totes les categories que la federació catalana organitza, canvi que naturalment haurà d'acompanyar-se d'una nova campanya de sensibilització i del compromís dels clubs...

Si per educar un infant es necessita una tribu, què es necessita per educar a la tribu? Els infants...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada