dijous, 19 de maig del 2016

Estelades a la Copa del Rei


No em consta que l'ANC hagi fet cap crida, ni cap campanya, animant als culers independentistes que assisteixin aquest diumenge a la final de la Copa del Rei que hi vagin amb l'estelada! Altra feina té l'ANC aquests dies, més de portes endins...

Potser per això Concepción Dancausa, Delegada del Govern central a Madrid, va animar la prèvia del partit, de moment en un segon pla entre la celebració dels títols de lliga i de l'Europa League de Barça i Sevilla i la final de la Champions League que disputran el Real i l'Atlético de Madrid, anunciant que les estelades seran quelcom més que "non grates" al Vicente Calderón: estaran prohibides!

La decisió no només no sorprèn, sinó que per molts és totalment encertada, i sobretot oportuna per molts independentistes! Com va fer la UEFA mesos enrere, res millor que una prohibició, o una sanció, per revifar la flama!

Aquesta decisió de la Delegació del Govern a Madrid no sorprèn perquè si quelcom caracteritza el Partit Popular aquests darrers anys són les suspensions i prohibicions, especialitat de la casa des de temps immemorials, els de la nit del franquisme, per citar només els més recents...

És clar que res és en va, i aquesta prohibició també forma part de la pre-campanya electoral d'unes eleccions en el que el propi Partit Popular sap que té poc a guanyar a Catalunya i massa a perdre arreu d'Espanya.

L'estelada a Catalunya és "mainstream", la seva presència ja no genera controvèrsia ni grans conflictes, ha esdevingut part del paisatge i ja quasi ni tan sols molesta els espanyolistes més moderats: han après a conviure-hi, a suportar-la com qui suporta un cunyat, la sogra o els fills malcarats de la parella!

Però a Madrid, en segons quins sectors de Madrid, l'estelada encara ofèn, i més si es mostra davant el Rei, per a més inri xiulat amb l'himne espanyol, i en un esdeveniment d'abast internacional. Quin mal de cap que el Barça arribi a tantes finals de la Copa del Rei! Potser valdria més tallar el problema de soca-rel!

La propera prohibició: que el Barça no disputi la Copa del Rei! Segur que algun article d'alguna llei pot emparar-ho, i si cal ja se l'inventaran!

Sigui com sigui, però, jo espero que els colors que dominin diumenge a la final de la Copa del Rei siguin el blau i el grana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada