dimarts, 3 de maig del 2016

Eleccions solsticials


La olimpíada és, en el sentit més estricte i literal del terme, el període que hi ha entre dos jocs olímpics. La legislatura és el període de vigència d'un cos legislatiu i sol ser el nom que es dóna al període parlamentari que hi ha entre dues eleccions als parlaments amb competències per a legislar.

L'XI legislatura d'Espanya fina avui amb la dissolució de les Corts Espanyoles, una legislatura que s'ha guanyat l'adjectiu de "breu", com Lluís I d'Espanya, fill de l'omnipresent Felip V, també es va guanyar aquest adjectiu pel seu breu regnat!

De fet, però, anomenar legislatura en aquest període és ser molt generós, doncs cap de les iniciatives legislatives iniciades ha pogut esdevenir llei i aquestes iniciatives es dissoldran amb la dissolució de les corts, com un terròs de sucre.

Una legislatura, a més, amb un govern en funcions que tindrà ara una nova pròrroga per seguir enviant al Tribunal Constitucional tot allò que li molesti, en comptes d'afrontar-ho políticament: al TC vas!

La història haurà de cercar un nom o un adjectiu per anomenar o adjectivar aquest breu i incert període que va de les eleccions generals del 20 de desembre de 2015 a les properes del 26 de juny de 2016, o el que és el mateix, dia amunt dia avall, entre el solstici d'hivern i el solstici d'estiu!

Com es diu, si té nom, el període entre els dos solsticis?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada