dijous, 5 de maig del 2016

Leicester


"El futbol és un joc simple; 22 homes juguen amb una pilota durant 90 minuts i al final els alemanys sempre guanyen".

La frase cèlebre la va dir el futbolista Gary Lineker després de l'eliminació d'Anglaterra a les semifinals del Mundial d'Itàlia de 1990 contra, efectivament, Alemanya! La frase l'hem escoltat en diverses versions, entre les més reproduïdes aquest versió simplificada: "el futbol juguen onze contra onze i sempre guanya Alemanya".

Però no, Alemanya no sempre guanya, tot i que sí va guanyar aquell Mundial d'Itàlia de 1990!

Parafrasejant Lineker podríem dir, exportant la frase a algunes lligues nacionals, que "el futbol juguen onze contra onze i sempre guanya el Real Madrid (o darrerament el Barça), el Bayern de Munic o el Manchester United!"

Però no, de la mateixa manera que Alemanya no guanya sempre tampoc ho fan aquests equips (tampoc darrerament el Barça!), és més, fins i tot alguna vegada guanya Anglaterra, com en aquell Mundial de Futbol de 1966!

I com aleshores Anglaterra ara el modest Leicester ha guanyat, contra tot pronòstic, la Premier League!
Escoltava l'altre dia a la ràdio que l'equivalència amb el futbol espanyol seria com si aquesta temporada l'Sporting de Gijón del "Pitu" Abelardo s'hagués proclamat camió de la lliga espanyola!

Gary Lineker era, fins ara, un dels jugadors més llegendaris que han passat pel Leicester; de fet Lineker va ser un jugador del planter i del primer equip del Leicester, des d'on va anar a l'Everton abans d'arribar al Barça... Però ara amb aquesta gesta seran uns altres els noms llegendaris que forjarà el Leicester, entre ells sens dubte el de l'entrenador italià i arífex de l'èxit, Claudio Ranieri!

El Leicester ha esdevingut el símbol dels modestos, un equip cosit a base de retalls, amb jugadors descartats per altres equips i rescatats de lligues inferiors que no només ha estat capaç de plantar cara als grans equips (alguns vinguts a menys) de la Premier league, també de suportar la pressió i saber-se mantenir al capdamunt de la classificació fins al final, fins abans del final del campionat, per proclamar-se campió!

El futbol, com l'esport en general, també necessita que de tan en tan passin coses com aquestes, imprevistes, sorprenents, trencadores: la revolució dels modestos!

Podem considerar l'Atlético de Madrid un modest a Europa, a la Champions League?  Això ja són, em temo, figues d'un altre paner...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada