diumenge, 7 de juny del 2009

"Núria absolució" a l'ajuntament de Sarrià de Ter

Aquest dissabte a la tarda, trobant-me a Bordils en una celebració familiar, rebo un missatge al mòbil de l'amiga i companya de grup municipal Assumpció Vila: Han pintat a l'Ajuntament: Núria absolució!. Una estona més tard em truca l'amic i col·laborador del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, en Joan Quesada, i m'informa de la pintada, afegint a més que aquesta no és a la part de baix de la façana de l'ajuntament, sinó a l'alçada del balcó del primer pis.

Tornant cap a casa hem passat un moment per davant l'ajuntament, per veure i retratar la pintada...




Al meu Twitxr, que s'actualitza també al meu Twitter i al meu Facebook, acompanyant la primera de les imatges, hi he fet aquest comentari: Pintada de Núria absolució a la façana de l'Ajuntament de Sarrià de Ter; puc compartir el missatge, però no com s'ha pintat a l'Ajuntament.


D'entrada he pensat en el dia de reflexió previ a les eleccions europees, on a l'ajuntament hi ha un dels tres col·legis electorals. Però per accedir al col·legi electoral, que ara estarà situat a la Sala Patronat, el govern ha indicat que cal fer-ho pel darrera de l'ajuntament, entrant pel carrer Firal i el pati del Patronat, en comptes de fer-ho pel carrer Major i travessant la biblioteca. Personalment preferiria que es mantinguessin les dues entrades, la del carrer Major i la del carrer Firal, per accedir al col·legi electoral... La pintada, si s'ha fet per ser vista el dia de les eleccions, es veurà igualment, doncs molta gent intentarà accedir pel carrer Major...

Però després he pensat en una altra fotografia que vaig fer aquesta mateixa setmana a Girona, aquesta fotografia:



I efectivament he recordat que aquest dissabte es feia una concentració a Girona dins una sèrie d'actes que culminaran el dia 13 de juliol, dia en què es celebrarà el judici contra Núria Pòrtulas. I llavors he emmarcat aquesta pintada com un gest més de tots els actes que es faran aquesta dies:

PROPERES CONVOCATÒRIES: "13 DE JULIOL, NÚRIA ABSOLUCIÓ!"
Dissabte 9 maig
18:00h Manifestació des de davant la seu d'ICV de Girona, fins a l'espai de flors de l'Assemblea (Cul de la Lleona)
20:00h Inauguració de l'espai de flors de l'Assemblea (exposat fins el dg., 17 de maig, en el marc de "Girona, temps de flors")

Dissabte 6 de juny
19:00h Concentració davant la seu d'ICV de Girona

Dissabte 11 de juliol
20:00h Concentració davant la seu d'ICV de Girona
21:00h Sopar solidari a la plaça Ovidi Montllor ("Plaça de la Constitució") de Girona

Diumenge 12 de juliol, Busos cap a Madrid

Dilluns 13 de juliol, Judici!!!, a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid


Personalment hauria preferit que no haguessin pintat la façana de l'ajuntament; tampoc cap altra façana. Des de l'ajuntament de Sarrià de Ter al seu dia vam aprovar una moció de suport a la Núria Pòrtulas. El seu empresonament preventiu va ser exagerat i desmesurat. Fins a la seva sortida de la presó també va ser molt nombrós el suport que va rebre per part de veïns i veïnes de Sarrià de Ter, suport cap a la Núria i també cap a la seva família. El proper dia 13 es celebrarà el seu judici a l'Audiència Nacional i jo desitjo que finalment la seva innocència quedi definitivament demostrada...

Possiblement aquest proper dilluns la pintada es taparà, serà feina de la brigada, o d'algun pintor professional, que deixarà el missatge escrit a la f´çana de l'ajuntament sota vàries capes de pintura...

1 comentari:

  1. Quina vergonya, les persones que li hem donat suport que ara hagim de veure com es pinten façanes, es tapen senyals viàries, i ara fins i tot la façana de l'Ajuntament. Perquè no pinteu casa vostra?
    Una mica de respecte si us plau, penjeu pancartes però no ens guixeu el poble!
    Només aconseguireu menyspreu i perjudicar la Núria. Lamentable el que esteu fent.

    ResponElimina