dimecres, 3 de juny del 2009

Mostres del CEIP Montserrat a La Mostra 09


Un any més el CEIP Montserrat (i bloc) ha participat a La Mostra 09 (Mostra de Produccions Audiovisuals Escolars) del Departament d'Educació, que convoca aquests premis amb la finalitat d'estimular l’ús pedagògic dels mitjans audiovisuals als centres docents de Catalunya i fomentar l’aprenentatge dels llenguatges propis d’aquests mitjans. El CEIP Montserrat s'ha presentat a tres modalitats de La Mostra: fotografia, vídeo i televisió escolar i ràdio escolar.

El termini de presentació dels projectes va finalitzar el passat 15 de maig i des del 22 de maig tots els treballs presentats es poden consultar al web de La Mostra 09. El veredicte dels premis de La Mostra 09 es farà públic 18 de juny de 2009 mitjançant una emissió de vídeo per Internet i serà publicitada a la XTEC.

Aquests són els projectes que ha presentat el CEIP Montserrat:

RÀDIO (2 projectes):

Ràdio School Jam
Programa tipus Magazine amb diferents apartats, entrevistes, noticiies properes a l'escola o municipi, esports, cançons creades pels mateixos alumnes...
Memòria del projecte

Ràdio Stard Kids
Programa tipus Magazine amb diferents espais: entrevistes, temes d'actualitat, festes i activitats de l'escola, cançons creades pels mateixos alumnes...
Memòria del projecte

Podeu escoltar un esbòs d'aquests programes en aquest enllaç del bloc d'audiovisuals del CEIP Montserrat.

VÍDEO (2 projectes):

La princesa del vestit prisat
A partir d'un conte d'expressió oral a tota l'escola sobre el món fantàstic i l'aprenentatge dels elements que constitueixen la narració fílmica, 5è A de Primària ha escrit, enregistrat i editat un conte en vídeo: La princesa del vestit prisat.
Memòria del projecte






A Flem tot és possible
A partir d'un treball d'expressió oral a tota l'escola sobre el món fantàstic i l'aprenentatge dels elements que constitueixen la narració fílmica, 5è B de Primària ha escrit, enregistrat i editat un conte en vídeo: A Flem tot és possible.
Memòria del projecte






FOTOGRAFIA (2 projectes):

Fem anuncis publicitaris
A partir d'un treball realitzat en llengua oral sobre el món fantàstic, els alumnes de Cicle Mitjà han creat diversos contes que explicaran a la resta de l'escola. Per donar a conèixer el conte, la data i el lloc en què ho faran, han creat un anunci publicitari retocant fotos amb l'editor d'imatges GIMP
Memòria del projecte


De la realitat a la ficció
Partint d'un projecte interdisciplinari d'expressió oral sobre el món fantàstic, els alumnes de P5 i cicle inicial han realitzat fotografies i les han transformades en personatges fantàstics mitjançant la pissarra digital.
Memòria del projecte




Tots aquests treballs els podeu trobar al bloc d'audiovisuals Hi havia una vegada... del CEIP Montserrat.

Independentment del resultat del veredicte, més enllà del fet que alhun d'aquests projectes pugui resultar premiat, el veritable premi és l'aprenentatge que mestres i alumnes han fet al llarg de la creació i desenvolupament d'aquest projectes. El CEIP Montserrat, com d'altres escoles catalanes, ha fet i fa una gran aposta per introduïr les noves tecnologies a l'aprenentatge dels infants, però no com un element específic i temàtic, sinó com un element transversal i plenament integrat en el dia a dia de l'escola.

Els treballs, ja ho veureu (ja ho heu vist) són una delícia!. Enhorabona i moltes felicitats, CEIP Montserrat!

----------------------------------

pd: sobre aquests premis també vaig escriure, l'any passat (La Mostra 2008), CEIP Montserrat + Ràdio Sarrià = bona sintonia el dijous 19 de juny de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada