dimecres, 17 de juny del 2009

Parlant de les noves tecnologies a la meva entitat

Un cop al mes el director general, la directora financera, els gerents i coordinadors, els responsables d'administració i els directors de centres i serveis de les entitats que formen el grup Plataforma Educativa ens trobem durant tot el matí per compartir experiències, formació i coneixements, en unes trobades que any rere any van canviant de format i metodologia però que mantenenm de fa anys, el títol orientatiu d'estratègies de direcció.

Al cap i a la fi som un grup de treball de l'entitat i en el marc de les trobades d'estratègies de direcció hem fet jornades de coaching, de treball, visites, definició de l'estratègia de l'entitat i, aquest any, un programa d'autoformació on els participants som, en una sessió, els formadors.

La sessió d'aquest dimecres 17 de juny ha estat la que amb en Rafa, un company de l'entitat, ens ha tocat parlar de les noves tecnologies. No hem volgut fer res pretenciós, tampoc hem volgut fer un taller per explicar com fer un bloc o publicar un vídeo, una presentació, etc. Hem volgut orientar amb dos objectius molt clars: la reflexió al voltant de les noves tecnologies i la proposta d'accions a emprendre, en aquesta línia, per part de l'entitati els centres i serveis.

Com sempre, després de fer uns breus exercicis d'escalfament, hem fet una senzilla dinàmica de grups per observar el nivell de vida a la xarxa dels participants: correu, visites a web, participació a xarxes socials, creació de continguts...

El què és evident, i avui amb les propostes s'ha constatat, és que com a entitat tenim molt camp per córrer en l'ús de les noves tecnologies com a eina al dia a dia a la feina, però també de manera més estratègica des de la perspectiva corporativa, a nivell d'entitat però també dels centres i serveis.

Abans d'entrar en matèria hem visionat aquest vídeo:

Where the Hell is Matt? (2008)




Què us desperta, suggereix, aquest vídeo?...
I després a partir d'aquesta presentació hem reflexionat sobre alguns aspectes de les noves tecnologies:
Aquesta presentació també la podeu trobar al meu Scribd.

En Rafa ha explicat l'experiència que temps enrere van fer i recollir en aquest vídeo, que també hem projectat:

arterapia




Però la part més interessant i participativa (potser per això més interessant), també productiva, ha estat el treball en petits grups sobre les propostes a emprendre des de les entitats i els centres i serveis, des de la perspectiva dels usuaris, dels treballadors, però també des d'una perspectiva corporativa... han sorgit moltes idees i propostes, que caldrà posar en ordre i valorar i que seran una bona llavor per, sense presses i amb la necessària reflexió, haurem d'anar emprenent i activant...

Les entitats socials estem permanentment en contacte amb la realitat, estem a la trinxera, a primera línia, però tampoc podem oblidar aquesta dimensió que ens obre l'ús de les noves tecnologies, doncs tot i els seus riscos, són per sobre de tot, una gran oportunitat que no podem deixar escapar.

---------------------------

pd1: m'ha agradat llegir l'entrevista del diari El Punt a Genís Roca: «Nosaltres viurem la mort del PC»

pd2: sobre la Fundació Plataforma Educativa també he escrit:
La Fundació Plataforma Educativa als Premis Blocs Catalunya, el dimarts 14 d'octubre de 2008
20 N. A FPE celebrem el Dia Internacional de la Infància amb Andrea Fiorenza, el dimecres 19 de novembre de 2008
Escoltant (amb interès) Andrea Fiorenza, el dimarts 2 de desembre de 2008
2008, quina moguda! (vídeo FPE Incorpora), el dilluns 22 de desembre de 2008
Construir certesa des de la incertesa, el dimarts 10 de febrer de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada