dilluns, 8 de juny del 2009

Les europees'09 a Sarrià de Ter

La mesa del nou col·legi electoral de La Rasa de Sarrià de Ter en ple escritini de les butlletes sota l'atenta mirada de la Iolanda Jménez, regidora del PSC, i la Clàudia Casero Canyigueral, la meva filla gran.

La notícia del dia, la gran notícia del dia de les eleccions europees a Sarrià de Ter no és que el PSC novament ha estat el partit més votat amb un 39,18% dels vots; tampoc ha estat que la participació, tot i baixar 2 punts respecte a l'any 2004, ha estat més alta que a la mitjana de la demarcació de Girona i de Catalunya... La gran notícia del dia de les eleccions europees a Sarrià de Ter ha estat l'estrena d'un nou col·legi electoral, el de La Rasa, amb una única mesa de 893 electors. És una bona notícia i esperada per molts veïns i veïnes de La Rasa durant molts anys; aquest nou col·legi electoral també acull els veïns i veïnes del Pla dels Vinyers.

Amb aquest nou col·legi electoral es redibuixa el mapa polític de Sarrià de Ter, permetent una aproximació més fidel, encara que no del tot completa, a les bosses de vot de cada partit i, a partir d'aquestes eleccions, per cada convocatòria electoral.

Naturalment com a socialista i regidor-portaveu del grup municipal del PSC a l'ajuntament de Sarrià de Ter estic satisfet del resultat que hem obtingut, pel què agraeixo d'entrada als 1.376 veïns i veïnes de Sarrià de Ter que han exercit el seu dret a vot, i molt especialment als 536 que han dipositat, novament i d'una manera àmplia, la seva confiança en el projecte socialista. I també agraïr les 15 persones que avui han estat presents, al llarg de tot el dia, a les meses electorals, a les presidències i vocalies (alguns d'ells fins i tot fent un sudoku!).

També voldria agraïr la feina del grup municipal i els seus col·laboradors més propers amb la Gemma i en Quim i la feina que avui han fet l'Assumpció, la Iolanda, la Loli i en Joan. I com és habitual en les darreres convocatòries electorals, la Clàudia, la meva filla gran (9 anys) també ha volgut ser present a l'hora de l'escrutini de vots. Ella espera pacient, però sobretot encuriosida...


Des del PSC de Sarrià de Ter hem fet un breu comunicat valorant els resultats en clau local:

El PSC es manté com el partit més votat a les eleccions europees a Sarrià de Ter

El PSC guanya les eleccions europees a Sarrià de Ter amb el 39,18% dels vots. La participació a Sarrià de Ter ha estat del 40,51%


El PSC fa una valoració positiva dels resultats de les eleccions europees d'aquest 7 de juny de 2009 a Sarrià de Ter. Segons Roger Casero, portaveu del PSC de Sarrià de Ter, "el PSC continua essent el partit més votat i, si bé hem retrocedit 6 punts respecte al 2004 en percentatge de vot, ens mantenim com a força més votada a les eleccions europees amb el 39% dels vots".

Roger Casero també ha volgut valorar positivament la participació dels veïns i veïnes de Sarrià de Ter, que ha estat del 40,51%, "doncs si bé és inferior a la participació a nivell estatal (46,03%), ha estat superior a la participació a nivell de Catalunya (37,54%) i de la demarcació de Girona (34,94%), baixant només dos punts respecte a les eleccions europees del 2004 a Sarrià de Ter (42,64%)".

D'altra banda el PSC valora molt positivament l'obertura del nou col·legi electoral de La Rasa guanyant així una major proximitat pels veïns del Pla dels Vinyers i La Rasa i, segons Casero "dibuixant d'una manera més precisa el mapa polític de Sarrià de Ter".

Finalment des del PSC de Sarrià de Ter manifestem que aquests resultats són un estímul per seguir treballant, des del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, en clau positiva i constructiva des de l'ajuntament.

Si accediu al comunicat publicat al web del PSC de Sarrià de Ter podreu veure-hi els resultats de cada una de les cinc meses repartides pels tres col·legis electorals de Sarrià de Ter, així com l'enllaç als resultats provisionals de Sarrià de Ter comparats amb els de l'any 2004.

---------------------------------

pd: sobre el PSC referent a aquestes eleccions eurpoees també he escrit:
Ocasional trobada amb Maria Badia a Brussel·les, el dilluns 6 d'abril de 2009
"El que queda del dia" de Maria Badia, el dilluns 13 d'abril de 2009
Jo votaré Maria Badia, el divendres 22 de maig de 2009
1r vídeo PSC campanya europees'09 i 4rt vídeo diari de Maria Badia, el diumenge 24 de maig de 2009
Quin seria el teu eslògan per la campanya del PSC?, el divendres 29 de maig de 2009
Acte central campanya europees'09 a Girona, el dissabte 30 de maig de 2009
Porta a porta a La Rasa, el divendres 5 de juny de 2009
Jornada de vídeo-reflexió i agraïments. Europees'09, el dissabte 6 de juny de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada