dissabte, 21 de març del 2009

3 edicions del primer diari El Punt: el part històric!

El 24 de febrer de l'any 2004 el diari El Punt celebrava el 25è aniversari. Per celebrar-ho es va fer una festa al Palau Firal de Girona on es van lliurar uns obsequis a tota una sèrie de persones representatives de la "família" del diari El Punt. Recordo que vaig acompanyar a la meva mare, Maria Mercè Gumbau Reynalt, en aquella celebració, no en va el meu pare, Just M. Casero va ser un dels fundadors del diari. La meva mare va ser una de les persones que va rebre el citat obsequi, que era, com podeu veure a la fotografia inicial, una de les primeres portades del número 1 del llavors Punt Diari, del 24 de febrer de 1979, i la portada del diari El Punt del dia del 25è aniversari, el 24 de febrer de 2004. I he escrit una de les portades perquè aquell dia, aquell primer dia, el Punt Diari va tenir tres portades, tres edicions.

D'entre les virtuts de la meva mare destaquen que és molt observadora, que té bona memòria (i que la conservi!) i que s'ho pensa molt abans de desfer-se de segons què... és a dir, que guarda moltes coses... Aleshores ho devíem comentar però no li vam donar més importància, però ella, cada vegada que veu l'obsequi dels 25 anys del diari El Punt es pregunta: perquè hi van posar la portada històrica de l'edició de l'Alt i el Baix Empordà?. Va ser una decisió deliberada o, senzillament, no tenien coneixement que hi havia, en efecte, altres dues portades d'aquell primer número?.

Ara, amb la recent celebració dels 30 anys del diari El Punt, amb la meva mare ho hem tornat a comentar i hem anat a les fonts per veure que, en efecte, varen ser tres les edicions del primer número del Punt Diari. A casa la meva mare, degudament enquadernats, tenim els cinc primers anys del diari, és a dir, des de l'any 1979 (de fer també hi ha l'especial de Fires del '78) fins a l'any 1984.

És tot un exercici de rebobinatge regirar de nou les pàgines dels primers números del diari El Punt, sobretot perquè aleshores s'estava en ple període pre-electoral, amb les primeres eleccions municipals...

Però tornant al tema de les portades i les edicions del primer número del diari El Punt, no vaig poder evitar fer-ne algunes fotografies. De les tres portades només la notícia de capçalera és diferent.

En l'edició Gironès - Selva es destacava: "El Psiquiàtric de Salt estrena unitat"


A l'edició Garrotxa - Ripollès - Cerdanya es destacava: "Olot-Mis ión dóna pas a L'Olotí"


I a l'edició Alt Empordà - Baix Empordà es destacava: "Cremats 120.000 Kgs. de cebes holandeses"


Aquesta darrera (la de les cebes!) va ser precisament la portada que al 25è aniversari va formar part del present que va fer el diari, acompanyada de la portada del dia de l'aniversari, el 24 de febrer de 2004.

Malgrat en el seu inici no figurava a la capçalera del diari, el Punt Diari va ser, és des del seu naixement, un diari independent, català, comarcal i democràtic... I la vocació comarcal la va demostrar ja en el seu primer número... tota una declaració d'intencions!





A casa la meva mare hi ha els tres exemplars dels tres primers números; el mèrit és elatiu, doncs són molts els qui també els tenen, naturalment. Però fa especial il·lusió tenir el primer número, en aquest cas l'exemplar de l'edició de Gironès - Selva, signat per qui en va ser el primer director, en Jordi Negre.



EL PART HISTÒRIC. Amb aquestes paraules i la seva rúbrica Jordi Negre deixava constància a l'exemplar, el número 1 de l'any 1 del meu pare, Just Manuel Casero Madrid, del naixement d'un nou diari el dissabte 24 de febrer de 1979...

--------------------------------

pd: també et poden interessar, d'aquest bloc:
Llegir el diari, de dimarts 20 de maig de 2008
Perquè la meva mare llegeix el diari?, de dimarts 27 de maig de 2008
elpunt.cat per celebrar els 30 anys, de dimarts 24 de febrer de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada