dilluns, 30 de març del 2009

Concert d'alumnes de l'aula de Sarrià de Ter de l'EMG

El passat dimecres 25 de març de 2008 a la tarda es va fer, al Centre Cívic la Cooperativa de Sarrià de Ter, el festival de primavera dels alumnes de l'aula de Sarrià de Ter de l'Escola de Música del Gironès (EMG).

Després de la primera actuació dels alumnes de cant coral de l'aula de Sarrià de Ter van anar desfilant els instrumentistes en formats de solistes i duets (i un tercet de guitarres) de piano, violí, violoncel i guitarra. vam tenir l'oportunitat d'escoltar prop de 40 peces musicals, la majoria fragments de música clàssica, però també alguna cançó més contemporània de pop-rock o cançons populars.

Pels alumnes de l'escola de música aquests concerts són un repte, no només per la interpretació d'una peça musical, sinó sobretot perquè m'interpreten en públic i amb públic. Els nervis inevitablement afloren, però al cap i a la fi el seu control forma part del treball que han de fer, amb el suport del professorat de l'escola. També es treballa, més enllà de la música, l'actitud del músic a l'escenari sobretot els moments previs i posterior a la interpretació de la peça musical, és a dir, a l'entrada i la sortida de l'escenari. En aquest sentit a alguns alumnes els costava fer la clàssica i protocol·lària salutació entre aplaudiments i més aviat fugien ràpidament de l'escenari.

En aquests concerts el públic el formem majoritàriament els familiars (de manera més o menys extensa) dels alumnes, un públic, doncs, molt predisposat a aplaudir i a animar els joves músics... És cert, però, tal i com comenta Josep Ma. Sansavlador al seu bloc, que molts dels familiars van abandonant la sala a mesura que els seus petits intèrprets finalitzen les seves actuacions...



La Clàudia, la meva filla gran (9 anys), fa tants anys que és alumna de l'EMG com anys fa que Sarrià de Ter disposa d'aula de música d'aquesta escola comarcal. En aquest concert va interpretar a quatre mans (fent duet amb una companya) "The band playet on" de Charles Ward i en solitari "Llums i boires" de J. Thompson. Aquest any a més, juntament amb una altra alumna de l'aula de Sarrià de Ter de l'EMG, va presentar les actuacions dels altres alumnes.

Aquesta és la gravació de la seva interpretació en solitari:

Clàudia concert EMG 25mar09




L'EMG celebra enguany el seu 20è aniversari. Al llarg d'aquests 20 anys el Consell Comarcal del Gironès, a través de l'EMG, ha descentralitzat l'educació musical, fent-la arribar, amb el treball conjunt amb els ajuntaments i, naturalment, també les famílies, a molts municipis del Gironès.

La decisió d'obrir l'aula de Sarrià de Ter de l'EMG penso que va ser una de les millors decisions que vam prendre el PSC de Sarrià de Ter durant l'anterior mandat (aleshores al govern).

Jo, que precisament vaig ser un pèssim alumne de música, valoro molt l'educació musical, potser també perquè la Sira és mestra de música, però sobretot perquè penso que l'educació musical (com passa també l'educació física) és molt interdisciplinar, permetent treballar a partir de la música, el cos el moviment, la física, la història...

La propera cita serà al concert de final de curs de l'EMG a l'Auditori de Girona... tot i que a casa el piano forma part de la nostra particular i familiar banda sonora...

1 comentari:

  1. Molt bones actuacions, molt bona crònica. Gràcies per citar-me i quedar-vos fins al final.
    Jo també vaig ser un mal alumne musical !

    ResponElimina