dijous, 19 de març del 2009

Nota de premsa del PSC de Sarrià de Ter sobre la supressió dels serveis socials

Aqueta és la nota de premsa (també en pdf) que hem fet el grup municipal del PSC de Sarrià de Ter davant la determinació del govern municipal (ERC+CiU) d'eliminar els serveis socials municipals. Des del PSC de Sarrià de Ter hem demanat que no es prengui ara aquesta decisió, ni per les condicions en què es pren ni per les circumstàncies actuals... A la nota de premsa hi hem afegit els enllaços dels articles que l'Assumpció Vila i jo hem escrit als respectius blocs.




El PSC de Sarrià de Ter demana que no es suprimeixin els serveis socials de Sarrià de Ter

El portaveu Roger Casero es mostra preocupat per retrocés que suposarà, per Sarrià de Ter, prescindir dels serveis socials municipals, sobretot en temps de crisi i considera que el govern cometrà un error històric i irreversible

El PSC de Sarrià de Ter ha demanat al govern de Sarrià de Ter que no prescindeixi de l'actual EBASP (Equip Bàsic d'Atenció Social Primària) de Sarrià de Ter tal i com té previst fer properament, prescindint dels serveis socials municipals i demanant que els presti el Consorci de Benestar Social Gironès - Salt. El grup socialista va manifestar la seva posició contrària al govern en una reunió mantinguda setmanes enrere amb el regidor de serveis socials, on va demanar que posposés aquesta decisió fins a tenir majors garanties d'un traspàs de l'EBASP de Sarrià de Ter al Consorci amb majors garanties de continuïtat del servei i l'equip municipal.

Per Roger Casero, regidor-portaveu del grup municipal del PSC, “eliminar els serveis socials municipals serà no només un error històric sinó també irreversible, doncs tornarem al nivell d'atenció de fa més de set anys, fent un evident retrocés”.

Pel PSC prescindint dels serveis socials Sarrià de Ter passarà de tenir un equip propi format per tres professionals (educadora, treballadora i monitora socials) a jornada sencera treballant exclusivament per Sarrià de Ter (4.300 habitants) a tenir un equip de tres professionals, no tots a jornada sencera, que treballarà simultàniament a Sant Julià de Ramis i Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls i Sarrià de Ter, treballant amb molta més dispersió territorial i el doble de població. En aquest sentit per Casero “el servei que prestarà el Consorci no podrà mantenir el mateix nivell d'atenció, dedicació i proximitat que tenien ara els veïns i veïnes de Sarrià de Ter”.

A Sarrià de Ter a més crisi, menys atenció social

El PSC lamenta que el govern de Sarrià de Ter decideixi prescindir dels serveis socials municipals en temps de crisi, quan precisament són molts els municipis que precisament a causa dels efectes de la crisi han reforçat els seus serveis socials. D'altra banda el PSC també lamenta que el govern no hagi apostat per traspassar l'equip de serveis socials municipal al Consorci, de manera que no només prescindeix del servei sinó que també elimina els llocs de treball, argumentant que generen una despesa excessiva al pressupost municipal. Per Roger Casero “la manca de direcció política dels serveis socials durant aquest mandat i la decisió de desballestar l'EBASP municipal són un exemple més del poc interès del govern municipal per les polítiques socials, que són percebudes pel govern com un excés al pressupost i un luxe”.

Pel PSC és imprescindible trobar l'encaix dels serveis socials municipals al Consorci de Benestar Social Gironès – Salt, però, segons Casero “ara no parlem d'un encaix, sinó d'una supressió del servei municipal i una posterior dissolució de Sarrià de Ter al Consorci, perdent el treball, l'experiència i els referents que hem anat acumulant al llarg dels darrers set anys, perdent una gran oportunitat de consolidar dins el Consorci un nou model de més proximitat d'atenció social a la ciutadania”.

Els serveis socials de Sarrià de Ter van ser creats l'any 2002 pel llavors alcalde Josep Turbau, insatisfet pel nivell d'atenció del serveis que llavors prestava el Consell Comarcal del Gironès. Ser Roger Casero “l'EBASP de Sarrià de Ter, assumit íntegrament amb recursos municipals, està plenament implantat i consolidat i ha permès, més enllà de desenvolupar polítiques pròpies a nivell d'atenció primària i programes comunitaris en l'àmbit dels serveis socials, desenvolupar i fer créixer les àrees de joventut, dona i igualtat i gent gran”.

Sobre aquesta qüestió podeu trobar més informació a:

La carta de navegar, article d'Assumpció Vila al seu bloc (15/03/09).

Articles de Roger Casero al seu bloc:
Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, publicat el dimecres 30 de juliol de 2008.
2a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: serveis socials al Consorci BS, publicat el dimecres 24 de desembre de 2008.
L´ajuntament de Sarrià de Ter davant la crisi econòmica. Perspectiva i propostes del PSC, publicat el divendres 23 de gener de 2009.
Els SSAP de Sarrià de Ter al Consorci BS... de quina manera?, publicat el dijous 19 de febrer de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada