dilluns, 9 de març del 2009

Barbie: pluriocupació en mig segle de vida

Capricis del calendari que, just el dia después de celebrar el dia internacional de la dona treballadora, la Barbie (Barbara Millicent Roberts) celebri el seu aniversari… I aquest 2009 a més compleix 50 anys, mig segle!.

Estereotip de model, dona físicament impossible, es manté, malgrat la competència, com una de les nines, i referències, preferides de les nenes d’arreu… I dic referències perquè avui per avui, la nina en sí és només un dels productes de l’univers Barbie, el marxandatge fa la resta...

La Barbie, a diferència de moltes altres nines, és, ha estat sempre, una nina amb fisonomia adulta (jove), no infantil. En aquest sentit sense deixar de ser ella ni perdre la seva personalitat (coqueta i refinada), se n’han fet col•leccions en les que ha sortit, entre d’altres, amb aquests variats (?) oficis:

Actriu, advocada, assessora d’imatge, automobilista, ballarina, banquera, bombera, cangur, cantant, cuinera, dentista, detectiva, doctora, empresària, escombriaire, experta en cosmètics, forestal, fotògrafa, geneta, gimnasta, guia turística, hostessa, infermera, jardinera, mestra, mestressa de casa, model, música, nutricionista, pediatra, perruquera, pintora, policia, psicòloga, representant, secretària, venedora, veterinària o xofera...

Sense que sigui una professió també ha estat mare, princesa i reina. Fidelment casada amb en Ken (Ken Carson), la Barbie seguiex ben present al cor i les il•lusions de les nostres filles... i molt em temo que ho serà també de les nostres nétes... i amb les besnétes (les meves, jo que tinc 34 anys i 3 filles de 9, 7 i 3 anys) potser celebrarà el seu centenari!. Potser ella no haurà canviat massa, espero que les nenes, les dones de llavors, sí, sobretot pel que fa a la igualtat!.

------------------------

pd: Aqua - Barbie Girl


Inevitable referència musical... parlant de la Barbie...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada