dissabte, 29 d’abril del 2023

A Hard Rain's a-Gonna Fall. Minuts Musicals històrics


Entre el 14 i el 28 d'octubre de 1962 es va produir la crisi dels míssils de Cuba, un episodi de la Guerra Freda; els Estats Units van descobrir que la Unió Soviètica havia instal·lat míssils nuclears a Cuba i això va provocar una gran tensió internacional fent que els Estats Units se sentissin perillosament amenaçats. Després de nombroses negociacions, la crisi es va resoldre quan la Unió Soviètica va retirar els míssils i els Estats Units van prometre no envair Cuba.

La cançó "A Hard Rain's a-Gonna Fall", de Bob Dylan, sempre s'ha vinculat a aquests fets i la vinculació potser no és desafinada tot i que no seria tant per voluntat del músic com del context de la seva publicació.

Bob Dylan va escriure la cançó abans que esclatés aquesta crisi i de fet es té constància que va interpretar la cançó el 22 de setembre de 1962 al Carnegie Hall.

 La cançó es va gravar el 6 de desembre de 1962 i es va publicar el 27 de maig de 1963 tancant la cara A del segon disc d'estudi de Bob Dylan, "The Freewheelin' Bob Dylan".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada