dissabte, 8 d’abril del 2023

Zombie. Minuts Musicals històrics.


El 20 de setembre de 1993 l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) va fer esclatar dues bombes a Warrington, una ciutat prop de Liverpool, causant la mort de dos nens, Jonathan Ball de tres anys que va morir a l'acte i Tim Parry d'onze anys, que va morir dies després en un hospital a causa de les greus ferides per la metralla.

Aquest atemptat va tenir un gran impacte en la societat anglesa i irlandesa i la cantant i lletrista del grup irlandès The Cranberries, Dolores O'Riordan, va escriure la cançó després de veure'n les imatges a les notícies. O'Riordan va explicar en una entrevista que va escriure la lletra de "Zombie" per expressar la seva frustració davant la violència i el patiment causat per la guerra i la violència. El títol de la cançó fa referència als soldats que van combatre a Irlanda del Nord, que sovint eren anomenats "zombies".

La cançó, llançada com a single el 1994, va aparèixer en el disc "No Need to Argue" i va ser un èxit rotund, arribant al número 1 en molts països

La força lírica i musical va fer que la cançó es convertís ràpidament en un himne contra la guerra i la violència i és considerada, també per a mi, com una de les millors cançons dels anys 90.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada