dilluns, 24 d’abril del 2023

Sant Jordi: a La Copa o a la Rambla?


Aquest any sí, el bon temps ha permès a La Copa de Girona lluir per Sant Jordi esdevenint el centre neuràlgic de la celebració, plena de gent, plena de llibres, plena de roses i de molta altra activitat.

L'espai, més ampli i diàfan que el més cèntric de la Rambla, permet esponjar millor el formigueig de gent que volta per les parades de roses i llibres, també la de les entitats ubicades abans a la pujada del Pont de Pedra i a plaça de Catalunya i ara a l'avinguda Ramon Folch, la plaça Jaume Vicens Vives i davant el rellotge de la Devesa.

Aquest nou emplaçament potser és menys comercial, però és més lúdic amb el parc de la Devesa a tocar, permetent una major dispersió de la gent evitant les aglomeracions de la Rambla i alguns carrers del barri vell. Em sembla que les famílies amb mainada petita agraeixen que l'activitat es concentri al voltant de la Devesa.

Amb un Sant Jordi en diumenge l'emplaçament de La Copa és tot un encert, però no sé si amb un Sant Jordi entre setmana pot funcionar igualment bé. Tot i que la Devesa és a prop del centre (del centre comercial i gastronòmic), no sé si amb un Sant Jordi feiner La Copa pot mantenir la pulsió que la Rambla mantenia, bullint d'activitat durant tot el dia, anys enrere.

No sé si el debat està servit; la impressió és que l'emplaçament de La Copa és més còmode per a tothom, llibreries, entitats i públic en general, fins i tot per les escoles que els dies entre setmana s'hi desplacen (l'entorn de la Devesa aquí guanya molts punts); però el cèntric i tradicional de la Rambla és més clàssic i nostàlgic i, em sembla, genera més activitat comercial i permet fer millor allò d'escapar-se un moment de la feina per anar-hi a fer un cop d'ull...

De cara a l'any vinent potser caldria donar-li un vot de confiança a La Copa, veure què passa amb un Sant Jordi feiner; aquesta serà una decisió que el nou govern municipal, sigui del color (o colors) que sigui, haurà de prendre, entenc que de forma compartida amb llibreters i comerciants.

Potser el millor d'aquesta decisió és que amb els pros i contres de cadascuna, no hi ha cap opció dolenta, ambdues poden ser bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada