dimecres, 5 d’abril del 2023

Està bruta Girona?


"Deixo una Girona més neta, segura i dinàmica". Així ha condensat l'alcaldessa Marrta Madrenas la gestió del darrer mandat, ara que, convocades les pròximes eleccions municipals, ja hi ha el compte enrere que posarà fi al seu càrrec.

El titular no ha estat ben rebut per part (la més cridanera) dels veïns i veïnes del meu barri, que al xat que compartim han expressat, alguns de forma poc respectuosa, la seva disconformitat amb tal afirmació.

Les crítiques veïnals sobretot fan referència a la neteja, ja que la percepció general és que, tot i el nou contracte de neteja (que de fet encara no s'ha desplegat del tot), els carrers i especialment els voltants de les illes de contenidors estan molt bruts.

Aquesta qüestió m'ha fet pensar en un enfilall que abans-d'ahir al vespre va fer el geògraf i expert en turisme José Antonio Donaire Benito i que començava amb aquesta pregunta: "Està bruta Barcelona?"

Traslladant la pregunta a Girona, a la Girona de Marta Madrenas, la resposta la veig cada vegada que llenço la brossa i obro els contenidors: Girona està més o menys neta (o bruta) en funció de la responsabilitat, del bon fer del servei de neteja i recollida i, reconeguem-ho també, del bon fer dels veïns i veïnes.

A Girona, Barcelona i segurament arreu del país, la clau és embrutar menys, però és clar, això ens interpel·la a nosaltres i a la nostra responsabilitat, i sempre és més fàcil responsabilitzar l'administració

És una qüestió de corresponsabilitat: l'Ajuntament hi ha de posar els recursos suficients i necessaris, els veïns i veïnes la responsabilitat de fer-ho bé, llençar la brossa on i quan toca i us puc assegurar que en moltes ocasions no és així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada