dimarts, 4 d’abril del 2023

(Només si) perd Espanya


Com a subscriptor del diari El Punt Avui cada dia rebo, dins el diari, una edició de L'Esportiu; aquestes són unes pàgines que també llegeixo, com llegia abans El 9 o, anys enrere, les pàgines d'esports del diari. La informació esportiva també m'interessa, i per això m'hi entretinc, llegint informació i opinió.

La informació, com en la majoria de diaris esportius, està molt segmentada i prioritzada, essent el futbol (del Girona i del Barça) el que ocupa més espai i pàgines. No hi abunda gaire (o gens) la informació sobre la selecció espanyola, entenc que per un criteri editorial, per la qual cosa quan juga Espanya com a molt sol aparèixer un breu en cas que algun jugador català hagi tingut alguna actuació destacada.

Dies enrere la selecció espanyola va jugar dos partits de la fase de classificació per a propera Eurocopa; va guanyar el primer contra Noruega (sense Haaland) i va perdre el segon contra Escòcia. L'endemà del primer no em va semblar trobar cap referència del partit al diari però, en canvi, l'endemà del segon la notícia va superar el breu habitual i sota el titular "Perd Espanya" el diari s'hi va esplaiar una mica més, sucant pa a la derrota espanyola.

A L'Esportiu només parlen de la selecció espanyola (sobretot) quan perd, però aquest no és un criteri editorial exclusiu d'aquest rotatiu: a la premsa esportiva de Barcelona es parla més del Real Madrid quan l'equip blanc ensopega, i viceversa.

Quelcom semblant, a vegades més ben dissimilat que d'altres, també passa amb els mitjans generalistes amb relació a la informació política; al capdavall, tothom té la seva pròpia línia editorial, cada mitjà té les seves pròpies fílies i fòbies polítiques.

I en el cas que avui ens ocupa, entenc al consell editorial del diari van pensar que el titular (Perd Espanya) bé mereixia quelcom més que un simple breu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada