dimarts, 21 de febrer del 2023

El fum de l'agenda


Aquesta setmana algunes agendes de Pont Major treuen fum; aquesta setmana la meva és especialment intensa, plena de reunions i trobades per parlar de la situació de l'alumnat de sisè de les escoles Carme Auguet i FEDAC Pont Major, també el de Montjuïc, i de l'alumnat de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà.

Avui ha de ser un dia clau per a les famílies de l'alumnat de sisè de primària, dia en què les famílies rebran resposta per part d'Educació, espero que més concreta, assertiva i positiva, a les seves reclamacions i als seus dubtes.

Ahir una representació de les AMPA afectades vam fer una trobada amb una candidatura de les properes eleccions municipals, i demà amb un grup municipal; trobades que ens permeten exposar la nostra visió del què ha passat i, sobretot, de com ens hem sentit. També naturalment per exposar el què demanem, tant per a les famílies, com per l'alumnat, així com per al barri i els seus serveis socioeducatius.

Demà també ha de ser un dia important en clau de barri, amb la reunió, ja prevista abans que esclatés aquesta qüestió, de la Taula Institucional del Pla Comunitari Construïm Ponts. Aquesta qüestió centrarà, previsiblement, l'ordre del dia, i és evident caldrà reforçar encara més aquest pla comunitari, que són més els ponts que caldrà construir, si perdem l'ESO al Pont Major.

Dijous l'AMPA del Xifra fem assemblea i abans una representació de la Junta ens reunirem amb Educació; en cas d'extingir-se l'ESO al Xifra cal planificar bé la plantilla docent, garantint que l'alumnat que quedi podrà seguir amb la seva escolaritat en igualtat de condicions i garanties que la resta de l'alumnat.

Aquestes són unes reunions i trobades que s'haurien d'haver produït fa setmanes, potser de forma més discreta, abans no esclatés tot plegat a la premsa. Part del malestar de les famílies l'ha generat la gestió de la informació i, tot i que segurament no hi ha una fórmula màgica, sens dubte es podria haver fet millor.

Aquests dies les nostres agendes treuen fum, també els xats que hem activat per mantenir viva la coordinació i compartir la informació. Les famílies i el teixit associatiu del barri s'ha mobilitzat i, amb el de les agendes, enviem senyals de fum al centre de la ciutat

I possiblement el senyal més important que enviem a les administracions és que en les seves decisions, també en la gestió de les decisions que prenen, haurien d'haver comptat amb nosaltres, amb les famílies afectades, amb el teixit associatiu, amb la gent del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada