dilluns, 20 de febrer del 2023

La paradoxa, o contradicció, del Xifra


Sembla una paradoxa, o una contradicció, que mentre Educació i l'Ajuntament de Girona pateixen per construir un nou institut (l'edifici), el que ha d'acollir el "desdoblat" Ermessenda de Girona, prescindeixi per als estudis d'ESO, a risc també de perdre més endavant els de batxillerat, de l'edifici de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà.

Mentre no acaba (bé, de moment ni tan sols comença) de construir-ne un en tanca (en clau d'ESO, veurem si també de batxillerat) un altre.

És clar que les ubicacions són ben diferents, el nou edifici per l'Ermessenda és al sud de la ciutat, el del Xifra del que es vol prescindir per a ESO és al nord. Sembla una paradoxa o una contradicció però de fet les ubicacions no xoquen, hom pot comprendre que la ciutat necessita tant un institut al sud, com al nord...

És clar que no tot és tan simple ni senzill, més aviat és complicat i complex i és en aquesta complexitat que suren algunes (possibles) paradoxes i contradiccions.

Sembla una paradoxa, o una contradicció, que a l'espera que el nou edifici es construeixi l'Ajuntament de Girona ha anat pagant, i paga encara des de fa nou anys, entre 80.000 i 90.000 euros al Bisbat de Girona en concepte de lloguer per a la ubicació d'una de les dues seus provisionals de l'Institut Ermessenda, mentre aquests darrers quatre anys no ha invertit ni un euro per pal·liar la previsible davallada d'alumnat del Xifra amb l'obertura de l'Institut de Sarrià de Ter.

No ho ha fet per atraure alumnat del centre de la ciutat cap al Xifra, tampoc per facilitar que l'alumnat que hi va o hi ha d'anar (especialment el de Montjuïc, Sant Daniel i Barri Vell) puguin anar-hi amb transport públic en un temps raonable i amb suficients busos.

Us imagineu la meitat del que l'Ajuntament de Girona s'ha gastat en lloguer per l'Ermessenda si s'hagués gastat per a la millora del transport públic i transport escolar per al Xifra?

No sé si és una paradoxa o una contradicció, però el que sí que sé és que la comunitat educativa del Xifra ens hem sentit abandonats per l'Ajuntament de Girona, també per Educació, aquests darrers quatre anys, fent cas omís, ambdues administracions, dels precs i demandes que els hi hem fet per evitar, precisament, la situació que avui viu el Xifra.

És per això, també per altres coses, que la comunitat educativa del Xifra no podem evitar pensar, i sentir, que a Girona per l'Ajuntament (també per Educació) hi ha barris de primera i de segona, instituts de primera i de segona, ciutadans de primera i de segona... Paradoxa o contradicció?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada