dissabte, 1 d’octubre del 2022

Minuts Musicals localitzats a Johannesburg


Pocs grups concentren, a la història de la música, tant talent en tan pocs discos com el grup anglès, originari de Hull, The Housemartins. En la seva curta vida (1983 - 1988) van publicar només dos discs, però quins dos discs! Estan farcits de grans cançons, cançons i compromís.

Sota l'aparença de cançons de rock lleugeres les lletres estan carregades de crítiques a la monarquia, al govern de Margaret Thatcher, als terratinents o a les difícils condicions de vida de la classe treballadora.

Però la seva mirada va més enllà de la seva Anglaterra natal i en aquesta cançó també miren cap a la República de Sud-àfrica i la seva política de segregació racial, l'apartheid...

Johannesburg és la ciutat més gran i poblada de l'estat, tot i que no és cap de les tres capitals; la ciutat dóna títol a aquesta cançó del grup, cançó senzilla cantada només amb l'acompanyament d'una guitarra.

L'apartheid ha quedat enrere, tot i que, malauradament com de feixisme, encara se'n poden trobar traces... Convé no oblidar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada