dilluns, 31 d’octubre del 2022

Fires atapeïdes


Multitudinari. Així podríem titular el primer cap de setmana de Fires. Unes Fires de nou atapeïdes, després de les esmorteïdes de la pandèmia, amb el centre neuràlgic (la zona de la Copa, de la Devesa i allà on hi ha activitats populars) ple de gom a gom.

Que Sant Narcís fos dissabte també hi ha contribuït, el festiu local entre setmana és menys atapeït, i demà serà una altra diada que omplirà a vessar els carrers del barri vell de Girona, demà serà un altre dels dies grans de les Fires.

Dissabte a la tarda passejava per la Devesa i en alguns punts costava passar entre la gent i les fires; la sensació era viure de nou, i per primera vegada des de feia molts mesos, una aglomeració; reconec que en un primer moment em va impressionar veure tanta gent i de tant aprop, i com que amb l'amic amb qui anava amb prou feies podíem seguir xerrant, al cap d'una estona vam fugir de la multitud allunyant-nos de la Devesa.

És habitual que molts gironins i gironines aquests dies, especialment els assenyalats, ens queixem de la gentada que col·lapsa carrers i aparcaments, com si ens fessin nosa totes les persones de fora que s'apropen a la ciutat per gaudir de les Fires. Alhora volem que vinguin perquè els firaires, els comerços i la sobretot la restauració faci calaix, una situació semblant a la primavera, amb el Girona Temps de Flors.

Ja sabem, els gironins i gironines, que aquests dies ens hem d'armar de paciència, que per moments el trànsit és molt més dens i que, en general, la ciutat s'altera. Res que no passi a d'altres pobles i ciutats amb les seves festes i festivitats, que els gironins i gironines també contribuïm a atapeir.

És clar que, davant tal allau de visitants, també hi ha gironines i gironins que aprofiten aquests dies de Fires i festius per fugir, com un amic meu que han aprofitat per fer, literalment, una escapada a Andorra!

En el meu cas les Fires són per quedar-se a la ciutat i fer venir la família de fora; i si anys enrere eren sinònim, per un dia, de convocar la família a casa, que atapeïa el menjador de casa la meva mare, ahir vam atapeir el d'un restaurant gironí, amb més de cinquanta comensals!

Aquest any les Fires de Girona tornen a bategar amb força; el bon temps també hi ajuda, però sobretot hi contribueixen les ganes de recuperar el temps perdut; la zona de les barraques n'és testimoni cada nit...

Per part meva podeu venir a Fires, sereu molt benvinguts! Altra cosa serà aparcar, una missió cada vegada més impossible...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada