dijous, 27 d’octubre del 2022

El globus de Dalmases


La nit que, arran de l'entrevista de Laura Borràs al programa "FAQS" de TV3, el periodista i diputat de Junts Francesc de Dalmases va mostrar-se molest davant una periodista del programa esbroncant-la (increpant-la, intimidant-la...), va començar a inflar un globus que s'hauria pogut desinflar sense massa més soroll (ni mediàtic ni polític) si el periodista i polític s'hagués disculpat mínimament bé i a temps, el que per obra i gràcia del rei emèrit es diu "fer un Botswana".

Lluny de desinflar-se, de Dalmases en la legítima defensa de la seva actuació i actitud, amb el seu enroc, va seguir inflant el globus negant la major, i amb una disculpa tan minsa que semblava de tot menys una disculpa.

El problema dels globus és que si es segueixen inflant tard o d'hora exploten, ens exploten a la cara. A mi, al llarg de la meva vida, me n'han explotat uns quants a la cara, de globus...

No sé si l'informe intern de Junts tenia per missió desinflar el globus; el que és evident és que aquest informe, elaborat per l'advocada Magda Oranich, que diu clarament que l'actuació de Francesc de Dalmases no va ser correcta i que la periodista es va sentir intimidada, l'ha fet explotar. De Dalmases, tot i mostrar-se crític amb l'informe, ha dimitit de l'executiva del partit precisament, sembla, per la carta que va adreçar a l'executiva del seu partit en la que manifestava amb fermesa les seves discrepàncies amb l'informe d'Oranich. La seva condició de diputat penja d'un fil... 

És cert que tot aquest enrenou pren volada perquè el periodista i diputat és molt proper (la mà dreta) a Laura Borràs, i perquè l'origen del globus va ser precisament l'entrevista (sens dubte gens complaent) que li va fer Cristina Puig al "FAQS".

I tot plegat embolica que fa fort amb la filtració de l'informe, qui sap si com una jugada (mestra?) interna per fer descavalcar Laura Borràs, enfortida per la consulta per abandonar el govern, de la presidència del partit.

L'error de Francesc de Dalmases va ser botir el globus en comptes de desinflar-lo amb unes disculpes, tot i que tampoc descartaria, escoltant aquests dies Oranich, que qui el bufés amb més força fos Laura Borràs.

El problema de bufar tant no és només que el globus exploti, també el risc d'acabar patint una hiperventilació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada