dimecres, 23 de març del 2022

"Mamil"


L'altre dia, en una jornada d'una entitat empresarial del sector turístic de la Costa Brava a la que hi vaig participar per motius de feina, em vaig quedar, en la xerrada que l'expert en turisme Jaume Marín va fer després de la meva, amb aquest concepte: "mamil".

Reconec que no l'havia vist ni escoltat mai aquest concepte, tot i que el món, el nostre món n'és ple!

"Mamil" és l'acrònim de “Middle-Aged Man in Lycra”, que traduït seria home de mitjana edat en licra, tot i que bé podríem dir home de mitjana edat enfundat en licra o, segons els casos, home de mitjana edat embotit en licra!

L'acrònim fa més d'una dècada que funciona i es va encunyar a Anglaterra quan, sobretot arran dels èxits del ciclista Bradley Wiggins, molts anglesos van optar per afrontar la crisi de la mitjana edat (als 40 i als 50) comprant-se una bicicleta en comptes d'una moto o un descapotable, com haurien fet temps enrere...

El resultat ja el sabem, i ja no és només ciclisme, sinó que els homes de mitjana edat ens enfundem en licra (o neoprè) per a fer curses, maratons, triatlons, travesses a mar obert... No se'ns escapa que per a fer tot això calen bàsicament dues coses: temps i diners. Temps per entrenar i destinar caps de setmana a curses i competicions; diners per a adquirir el material i la roba tècnica, que barata-barata no és.

I quan els homes fem això, ho fem molt intensament i no parem ni per vacances! I aquí és on l'acrònim, en forma de "target" (públic objectiu), entra en joc quan es parla de l'oferta turística de qualsevol destí. I és en aquest context que Jaume Marín en va parlar, en la necessitat que els establiments turístics tinguin presents realitats com aquestes, quelcom que a Girona ciutat coneixem (i a vegades patim) en escreix.

"Mamil", doncs, als ulls dels qui es dediquen al turisme, és sinònim de client adult, amb ganes de gaudir del territori i, sobretot, amb cert poder adquisitiu.

No descarto, però, que alguns d'aquests "mamil" a banda de la licra i la bicicleta també tinguin la moto i el descapotable...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada