dimarts, 29 de març del 2022

Will Smith


Will Smith
va cometre dos errors a la darrera cerimònia dels Òscar: bufetejar Chris Rock i no demanar-li disculpes minuts més tard quan va rebre l'Òscar com a millor actor. És més, lluny de demanar-li disculpes va intentar justificar-se amagant-se en el personatge que el va fer guanyar l'Òscar de millor actor protagonista.

No cal discutir massa si Chris Rock es mereixia la plantofada. D'acord, potser la seva va ser una broma de mal gust, rient-se del pentinat de Jada Pinkett Smith, afectada per un problema d'alopècia, però no per això mereixia la bufetada

El pitjor càstig que pot rebre una broma pesada, més que una plantofada, és la indiferència del públic, fins i tot la seva desaprovació, mai un acte de violència física com la plantofada que Chris Rock va rebre, per més que algú pugui pensar, com Will Smith, que se la mereixia.

En cas de merèixer la bufetada qui possiblement li hauria d'haver propinat és Jada Pinkett Smith, no Will Smith, que ofès es va deixar endur pels impulsos més primaris (la violència), erigit-se com a mascle alfa defensant amb agressivitat la seva família.

Will Smith es va equivocar bufetejant l'humorista Chris Rock i, a banda de criticar-lo i retreure-li el gest, reconec que jo potser, en la mateixa situació o una de semblant, hauria fet el mateix. No sé si bufetejar-lo, però no sé si m'hagués mantingut impassible encaixant la broma. M'agradaria poder dir el contrari, però m'enganyaria a mi mateix

Alguna vegada, quan han ofès alguna de les meves filles, he reaccionat impulsivament sortint iradament en la seva defensa, fins i tot sense que ella m'ho hagi demanat. I sí, com Will Smith amb el seu discurs, jo després també he intentat justificar-me, que de raons i motius tampoc me'n faltaven... Però al final, amb les pulsacions més calmades, és més fàcil veure que la resposta violenta i agressiva no contribueix a resoldre el conflicte, i en aquest cas tan sols ha minimitzat l'ofensa que l'ha provocat.

Will Smith encara és a temps de disculpar-se davant Chris Rock, de fer-ho si vol privadament, que el perdó, com la venjança, també és un plat que se serveix fred. Ho ha fet, o li han fet fer, aquesta matinada amb un comunicat. 

Will Smith va espatllar la gala que el va coronar com a millor actor, un Òscar tan merescut com eclipsat per una inoportuna bufetada... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada