dilluns, 14 de març del 2022

Twitter perd Donaire


Hi ha com a mínim dues coses que he fet a la meva vida, i que encara mantinc, inspirades per José Antonio Donaire: escriure un bloc (aquest) i ser a Twitter.

El seu bloc, "De bat a bat", era dels que calia seguir i llegir, no només pel que explicava, pels temes (els de la seva activitat política i professional) sinó sobretot per com els explicava. José Antonio Donaire és d'aquelles persones que es fan escoltar, i llegir...

El seu perfil de Twitter també era un far, i quan jo vaig entrar-hi, ara fa més de 14 anys, ell ja hi era i ja feia escola. Essent diputat al Parlament va ser dels que més va contribuir, juntament amb Carles Puigdemont o Ernest Benach, a fer de Twitter un espai de debat polític, aleshores saludable i constructiu.

La setmana passada, però, José Antonio Donaire va piular que apagava la seva vida virtual a les xarxes, també a Twitter:
"La xarxa és un espai tòxic. Hi ha illots de talent, de bellesa i d’imaginació, però enmig d’un oceà de soroll, agressivitat i conflicte. He arribat a la conclusió que m’hi he d’escapar. Aquest cap de setmana em desconnectaré per sempre de l’univers virtual. Ens retrobem al carrer."
Aquest anunci és un símptoma més que quelcom estem fent malament, especialment quan piulem. Aquell Twitter que anys enrere enriquia el debat parlamentari, que podia servir per a mostrar la discrepància sense perdre el respecte i que permetia confrontar, ha esdevingut un espai hostil i desagradable, on en general sembla premiar-se més l'insult que la comprensió, on la diferència i la diversitat ofenen, en comptes d'enriquir.

També a Twitter, qualsevol cosa que diguis pot ser utilitzada en contra teva, i la moneda de canvi ja no són arguments, sinó insults.

José Antonio Donaire diu que ja en té prou, i apagant el seu perfil a Twitter se'ns apaga un far...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada