dilluns, 28 de març del 2022

Horari d'hivern, horari d'estiu


Horari d'hivern, horari d'estiu, horari d'hivern, horari d'estiu... Potser ja seria hora de deixar de donar tantes voltes al canvi d'horari i quedar-nos-en amb un.

Aquest dissabte a les notícies entrevistàven experts que advocaven per mantenir l'horari d'hivern, opció que argumentaven per motius de son i descans, de rendiment escolar i laboral, prioritzant la llum solar més al matí que a la tarda.

És millor que els estudiants vagin a l'institut amb la llum del dia (per tant que es faci clar més d'hora, com amb l'horari d'hivern) i que al vespre no enganyem el nostre cervell fent-lo creure que a les vuit encara és de dia (per tant que es faci clar més d'hora, com amb l'horari d'estiu).

Jo, insisteixo, sóc més d'horari d'estiu que d'horari d'hivern, que això que a cap hora sigui fosc ho trobo molt depriment, que a mi m'agrada que el dia s'allargui i no em fa res que a primera hora del matí al sol se li enganxin els llençols...

És clar que mentre anem traient els pètals de la margarida (horari d'hivern, horari d'estiu, horari d'hivern, horari d'estiu...), i mentre discutim si canviem o no de fus horari podríem anar avançant seriosament en la reforma horària de la que tant parlem i poc implantem.

Horari d'hivern, horari d'estiu, horari d'hivern, horari d'estiu... I així procastinem, donant voltes i més voltes al canvi d'horari, cada mes d'octubre i cada mes de març, mentre no ens atrevim a modificar els horaris laborals i comercials, i mentre anem grapejant amb els escolars.

D'horari d'hivern a horari d'estiu, qui horaris passa anys empeny... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada