dimarts, 7 de desembre del 2021

La revisió mèdica


La setmana passada em van fer allò que abans es deia un "chequeo" i que no és res més que una revisió mèdica, en aquest cas la de la feina.

Confio que el titular de la revisió es resumeixi, com tot sembla indicar que serà, amb un lacònic "apte", tot i que ja sabem que la clau, i la creu, és la lletra petita que inevitablement apareixerà en l'informe mèdic: el resultat de l'anàlisi de sang, de l'audiometria, de la prova de visió, els reflexes, l'alçada, el pes...

Ja sabem que, si a classe o a la feina s'hi va esmorzat i amb el pipí fet, a la revisió mèdica s'hi va en dejú i amb el pipí en un petit tub de laboratori convenientment tancat i dissimulat, i que normalment lliurem discretament i amb una mica de vergonya, que contrasta amb la naturalitat i fredor amb el que és rebut per part del personal sanitari...

L'hora de la revisió mèdica marca, aquell dia, l'hora d'esmorzar i la lluita és sempre per aconseguir les primeres hores, i l'esmorzar esdevé tema inevitable de conversa entre els soferts i famèlics revisats, com si amb l'esmorzar posposat ens hi anés la vida! Si a l'ascensor parlem del temps, a la sala d'espera de la revisió mèdica es parla de l'esmorzar...

També en parlaven, i molt, i fins i tot amb un punt d'indignació, el personal sanitari que l'altre dia em va atendre, dues infermeres i una metgessa.

A les vuit tocades del matí em vaig plantar al servei de prevenció amb el meu potet d'orina i primer em van fer totes les proves, extracció de sang inclosa. Com que, com és habitual, hi havia cua, vaig demanar excusar-me una estona per anar a una reunió que tenia a dos quarts de deu, que hi ha dies que l'agenda no perdona, i passar més tard amb la metgessa. El personal d'allà i les persones que s'esperaven quasi em fan l'onada: un menys!

A un quart i mig de dotze tornava a ser a lloc, i mentre esperava que m'atengués la metgessa les dues infermeres feien mans i mànigues per anar a esmorzar. La seva apretada agenda tampoc perdona!

I quan la metgessa em va atendre, i va veure que hi havia anat tres hores abans, em va preguntar si havia esmorzat (sí, havia esmorzat) i em va dir "doncs mira, amb això estàs millor que jo, que fa hores que tiro només amb un cafè!"

La revisió mèdica de la feina jo la faig un dia a l'any, per elles les nostres és la seva feina de cada dia, i espero que l'esmorzar, el seu esmorzar, no sigui també el tema de conversa, i preocupació, de cada dia, que a mi m'agrada que el personal sanitari que m'atén també pugui treballar esmorzat (amb el primer i amb el segon) i a mb el pipí fet! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada