dijous, 9 de desembre del 2021

El gir a l'esquerra


Girona necessita un gir a l'esquerra, i n'hi ha un altre que s'hauria d'eliminar.

Del gir a l'esquerra que, per mi, necessita Girona ara no en parlaré, potser encara és massa aviat, a un any i mig de les properes eleccions municipals. Avui tinc més ganes de parlar d'un altre gir a l'esquerra que, per mi, s'hauria d'eliminar, si pot ser abans de les properes eleccions municipals. 

És el gir a l'esquerra que es permet fer a la Gran Via de Jaume I, direcció Correus, cap al carrer Dr. Francesc Coll i Turbau, just després del carrer Bacià. El carrer Bacià és clau en aquesta permissivitat, com bé saben els i les gironines informades, com explicaré més tard.

Deixeu-me abans acabar de situar aquest gir. Cal dir que avui és l'únic gir a l'esquerra que es permet fer a la Gran Via de Jaume I sense regulació de semàfors. Justament a escassos metres d'aquest perillós gir hi ha un semàfor que permet fer el gir a l'esquerra, direcció Correus, cap al carrer Álvarez de Castro (ja seria hora de rebatejar aquest carrer, no? Aquest i altres!), i en direcció al Mercat del Lleó cap a la Plaça de l'Hospital.

Just en aquest punt, on hi ha els semàfors, el traçat de la Gran Via de Jaume I es torça un xic dificultant encara més la visibilitat dels cotxes que volen fer el perillós gir a l'esquerra cap al carrer Dr. Francesc Coll i Turbau, just abans del semàfor. 

Aquest gir a l'esquerra en qualsevol altre punt de la Gran Via de Jaume I avui estaria prohibit, la Policia Municipal en proposaria la prohibició com es va fer, fa un temps, amb el gir a l'esquerra que hi havia una mica més amunt per girar cap a la Plaça Marquès de Camps.

I és precisament la Policia Municipal, i per la Policia Municipal, que moltes gironines i gironins pensem que aquest perillós gir a l'esquerra es manté, per a fer més drecera quan els cotxes de la Policia Municipal han de tornar a la seu, ubicada al carrer Bacià, quan vénen del Mercat del Lleó o del carrer Joan Maragall.

Per a fer drecera i per estalviar-se el semàfor que hi ha uns metres més enllà i que tot i fent uns metres més, passant pel carrer Álvarez de Castro i girant pel carrer Ferran Agulló, també arribarien a bon port.

Aquest gir a l'esquerra en principi es manté per la Policia Municipal, però naturalment el fa servir tothom. Penso que ja seria hora d'eliminar aquest gir a l'esquerra, que tampoc passa res si la Policia Municipal ha de fer un xic més de volta. Hauria de primar la seguretat, i més en un carrer en el que s'han eliminat els altres girs a l'esquerra sense regulació de semàfors.

S'hi atrevirà algun govern municipal? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada